12-12-2014 1 min. Patrick van Haren

Toch geen samenwerking op bedrijfsvoeringstaken

Toch geen samenwerking op bedrijfsvoeringstaken

De gemeente Buren, Neder-Betuwe en West Maas en Waal gaan niet intensief samenwerken op bedrijfsvoeringstaken. Tot die gezamenlijke conclusie zijn de colleges van burgemeester en wethouders gekomen. Er is geen solide basis gevonden om de samenwerking op te bouwen.
Dit voorjaar spraken de gemeenten de intentie uit om met elkaar samen te werken. Randvoorwaarde daarbij was dat een efficiƫnte samenwerking zou leiden tot minder kosten, minder kwetsbaarheid en een hogere kwaliteit van werk. Een projectorganisatie heeft geprobeerd die voorwaarden in een bedrijfsplan concreet uit te werken. Dat is niet op een bevredigende manier gelukt. Er zijn teveel onzekerheden om de samenwerking met vertrouwen aan te gaan.

Hoe nu verder?
De drie gemeenten werken op een aantal terreinen al wel samen. Zo delen ze op het gebied van ICT een server en verzorgen ze samen de automatisering en communicatie van de Omgevingsdienst Rivierenland. Die samenwerking blijft bestaan. De colleges sluiten bovendien niet uit dat er in de toekomst op een andere manier of met andere partners alsnog wordt samengewerkt.

Foto: Markeon


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.