23-02-2018 1 min. Patrick van Haren

Toename van geweld en overlast

Toename van geweld en overlast

Terugblik op 2017 door Team Tweestromenland

Ieder jaar word de gemeente West Maas en Waal geïnformeerd over de ontwikkelingen op het gebied van veiligheid in onze gemeente. Dit gebeurt aan de hand van de (misdrijf) cijfers van de politie. De cijfers laten in vergelijk met vorige jaren een vrij constant beeld zien.

Net als vorig jaar zijn de inbraken en diefstallen afgenomen. Het aantal geweldsmisdrijven in onze gemeente is in 2017 in vergelijking met 2016 toegenomen. Deze toename kan nagenoeg geheel worden toegeschreven aan een stijging van het aantal aangiftes van bedreiging. Het aantal meldingen jeugdoverlast is dit jaar fors toegenomen.

De norm voor de reactietijd bij afhandeling van spoedmeldingen is 15 minuten. Landelijk wordt de politie geacht gemiddeld in 85% van de gevallen ter plaatse te zijn. In West Maas en Waal was in 2017 in 60% van alle prio 1 meldingen binnen 15 minuten ter plaatse. Ten opzichte van 2016 is dit percentage gestegen met 6%. Echter voldoet dit percentage zeker nog niet aan de norm van 85%. In de rapportage zijn hiervoor een aantal redenen gegeven.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.