09-12-2016 3 min. Patrick van Haren

Toneelgroep Leeuwen repeteert voor nieuwe klucht

Toneelgroep Leeuwen repeteert voor nieuwe klucht

In het voorjaar wordt de klucht Hoezo Familie van Edwin Woons opgevoerd.

Spraakverwarringen, onbegrip, speculaties, veronderstellingen, vermoedens, konkelpartijen, betweterigheid, voorbarige conclusies, het zijn stuk voor stuk ingrediënten voor de uitvoering van een heerlijke klucht. Toneelgroep Leeuwen grossiert er al tientallen jaren in en weet elk jaar weer een groot publiek te verrassen en te vermaken.

Na het grote succes van vorig jaar wil de Toneelgroep op zijn minst voor eenzelfde resultaat gaan en is nu al elke dinsdag driftig aan het repeteren. Naast lol en plezier wordt er ook serieus gewerkt om straks in het voorjaar van 2017 twee geweldige voorstellingen te kunnen presenteren.

Toneelgroep

Een kijkje bij een repetitieavond van de Toneelgroep. Eigen foto

Het verhaal van de klucht Hoezo Familie is in het kort als volgt: Zomaar een mooie zomerse ochtend op het terras van Freule Emma Dillenburg la Montagne (Carin den Biezen). De post is net geweest. Donkere wolken pakken zich boven haar samen. Want er zit een brief bij van Tante Liesje (Gerry Janssen) uit Australië, ze komt op bezoek in Nederland. Op dit bezoek zit Emma niet te wachten want zij heeft Tante Liesje een mooi verhaal voor gehouden over haar leven wat in werkelijkheid niet helemaal waar is. Emma ziet zich genoodzaakt om een man (Jan van Maurik), een butler (Jan Brunst) en een zoon (Peter Koolhout) aan te schaffen. En waar vind je die? Juist, die komen gewoon langs! Haar dochter Anna (Janice Janssen) werkt een plan mee uit. Eenmaal de mannen verzameld, blijkt het toch anders uit te pakken als verwacht. Twee zussen, Bella (Linda van Jeveren) en Albertine (Rianka Hol) wonen in een tuinhuis niet ver van Emma en genieten van de natuur. Een oude schoolvriendin Rosa (Annie Melssen) van de butler komt ook langs en gaat Anna helpen Tante Liesje weg te jagen.

De regie is in vertrouwde handen van Willemien Vissers, die helaas heeft aangegeven dat deze klucht de laatste regieklus zal zijn voor haar bij Toneelgroep Leeuwen. Volgend jaar zullen de Leeuwense toneelspelers dus op zoek moeten naar een nieuwe regisseur. Souffleur en toneelmeester Bord van Lier ondersteunt de groep waar nodig. Het geluid en licht zijn in vertrouwde handen van Jan en Inge Brunst.

Op zaterdagavond 4 maart en zondagmiddag 5 maart 2017 zal Toneelgroep Leeuwen deze klucht ten tonele brengen in de MFA de Rosmolen te Beneden Leeuwen. Informatie over de kaartverkoop volgt nog.

Kijk voor de voortgang en informatie ook regelmatig op de facebookpagina van de groep: www.facebook.com/ToneelgroepLeeuwen/


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.