23-03-2018 2 min. Patrick van Haren

VCA certificaat bij Verkeersschool Van Thiel

VCA certificaat bij Verkeersschool Van Thiel

Op zaterdag 31 maart is weer een VCA cursus bij Verkeersschool van Thiel. Willeke van Thiel legt namens de Verkeersschool uit: ‘Wat is dat precies, hoor ik veel mensen zeggen. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Veel bedrijven in de bouw zijn ook VCA-gecertificeerd. Dat betekent dat ze aan alle eisen voldoen die op de VCA-checklist staan. Een VCA-certificering is geen wettelijke regeling, maar steeds meer opdrachtgevers en hoofdaannemers eisen een VCA-certificaat. Dit certificaat is bedoeld om iedere dag veilig je werk uit te voeren met de benodigde veiligheidsvoorzieningen die op dat moment van toepassing zijn. Bovendien is het een handig hulpmiddel om aan de Arbowet te kunnen voldoen. ‘

Veiligheid

Werknemers die willen voldoen aan de veiligheidseis hebben een VCA-basis diploma nodig. Leidinggevenden, werkgevers en zelfstandigen hebben zelfs een VCA-VOL diploma nodig. Behalve de basis onderwerpen moeten zij ook op de hoogte zijn wat te doen bij het ontstaan van ongevallen en hoe ze verschillende procedures moeten uitvoeren. Alle VCA-certificaten zijn 10 jaar geldig.

Chauffeurs die goederen moeten leveren op een bouwplaats waar het bedrijf VCA-gecertificeerd is, moeten ook in het bezit zijn van een VCA-diploma. Een VCA cursus mag de chauffeur mee laten tellen voor de verplichte nascholingspunten die hij iedere 5 jaar nodig heeft. Omdat Verkeersschool van Thiel opleider is van nascholingscursussen, zit ook deze cursus voortaan in hun pakket.

Kijk voor meer informatie over de VCA cursus op www.verkeersschoolvanthiel.nl

Van Thiel


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.