09-05-2014 2 min. Patrick van Haren

Verkeerssituatie rondom Leeuwenkuil nog niet verbeterd

Verkeerssituatie rondom Leeuwenkuil nog niet verbeterd

Na herhaalde reacties op onze redactie over de verkeersveiligheid rondom basisschool De Leeuwenkuil ging onze fotograaf op donderdag rond het middaguur een kijkje nemen. De bouwactiviteiten van MFA De Rosmolen zijn inmiddels gestart en al weken is het chaotisch op de Seringenstraat en Leliestraat. Er zouden met de aannemer van de bouw afspraken zijn gemaakt dat bouwverkeer zoveel als mogelijk de ‘spitsuren’ bij de school zou mijden. Het is dan misschien niet wenselijk, maar enige overlast is nu eenmaal onvermijdelijk en alle weggebruikers dienen rekening te houden met de tijdelijk extra drukte rond De leeuwenkuil. Het is dan ook raadzaam voor ouders die hun kinderen met de auto naar school brengen om de auto wat verder bij de school vandaan te parkeren, om de overlast niet nog groter te maken.

Leeuwenkuil

Tijdelijk eenrichtingsverkeer zou mogelijk een goede oplossing zijn om de verkeersveiligheid te bevorderen rond de Leeuwenkuil. Foto: Markeon

Afgelopen donderdag stond echter wel een vrachtwagen de hele dag geparkeerd op het meest onmogelijk gedeelte in de Leliestraat, namelijk op een verkeersdrempel, waar in dit weggedeelte een versmalling is aangebracht. Op het trottoir waren laswerkzaamheden, dus moesten kinderen en hun ouders over straat, tussen fietsers en auto’s door. Dat is een gebeurtenis die niet past in de gemaakte afspraken met de aannemer en de nieuwe beheersstichting. Mogelijk zal dit een incident geweest zijn, maar al weken spreken veel ouders hun onrust uit over de ontstane situatie die in ieder geval nog anderhalf jaar gaat duren. Inmiddels is De Leeuwenkuil een enquête gestart en is er een brief naar het college van B & W gestuurd om aandacht te vragen voor de veiligheid. De bouw gaat immers nog anderhalf jaar duren.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.