24-02-2017 1 min. Patrick van Haren

Verkiezing GeldersNieuwsFoto 2016

Verkiezing GeldersNieuwsFoto 2016

Jaarlijks organiseert de provincie samen met CODA Museum in Apeldoorn, stichting Foto 21 uit Bredevoort en de dagbladen de Gelderlander en de Stentor de verkiezing GeldersNieuwsFoto. Een deskundige jury kiest uit 30 genomineerde foto’s de beste in Gelderland gemaakte nieuwsfoto.

43 fotografen en 374 foto's
Dit jaar hebben 43 persfotografen in totaal 374 foto’s ingestuurd. Een jury bestaande uit journalist Huub Kerkhoffs en de fotografen Koen Verheijden en Maarten Corbijn met als voorzitter voormalig commissaris van de Koningin Jan Terlouw kozen hieruit de 30 genomineerden. Deze foto’s zijn verdeeld over 6 categorieën: Algemeen Nieuws, Kunst/Cultuur/Entertainment, Human Interest, Natuur, Sport en Portret.

Nieuwsfoto 2016

Archieffoto: Markeon

Prijsuitreiking Gelderse nieuwsfoto
Op 30 maart 2017 wordt de winnaar van de beste Gelderse nieuwsfoto bekend gemaakt in CODA Museum. Er is ook een prijs en eervolle vermeldingen voor de winnaar van de beste reportage, de categorie winnaars, de keus van het publiek en de keus van de kinderjury.

Expositie fotoserie
De fotoserie van de verkiezing wordt geëxposeerd in CODA Museum tot 18 april 2017, bij Foto21 tot 3 april 2017, in het gemeentehuis van Arnhem tot 31 maart 2017 en op de website van De Gelderlander.

Stemmen op uw favoriete foto
Het publiek kan op de exposities en via de website van de Gelderlander stemmen voor de publieksprijs.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.