Voor de derde keer op de eerste plaats

De hoogste notering in de Gelderse Top 100 was de afgelopen twee jaar al bestemd voor het lied ‘Gelderland in de kroon van Nederland. Maarten Peters schreef het lied en voerde het uit samen met de medewerkers van het Toverbaltheater. Dit vrolijke lied werd in 2015 de inzending voor de Gelderse liedjeswedstrijd Ode aan Gelderland. In datzelfde jaar werd het lied voor de eerste keer opgenomen in de Gelderse Top 100 en kwam nieuw binnen op nummer 1. Daarmee liet het gevestigde namen als Normaal en Frank Boeijen achter zich.

In 2016 werd hetzelfde kunstje opnieuw uitgevoerd. Vele Toverbalfans brachten hun stem uit en de tweede nummer 1 notering was een feit. Directeur Ina Cornelissen zei in de aanloop naar de Gelderse Top 100 van 2017 dat het Toverbaltheater een hattrick wel zag zitten.

Op zaterdag 4 november was de hele dag de Gelderse Top 100 te horen via Radio Gelderland. En het werd spannend vanaf 15 uur. En wat gehoopt werd, kwam uit. ‘Gelderland in de kroon van Nederland' werd voor de derde keer nummer 1.  Een afvaardiging van het Toverbaltheater, waaronder Maarten Peters en Ina Cornelissen, kwam in de studio de speciale Gelderse Top100-oorkonde ophalen bij de presentatoren Frans Duijts en Eric van den Berg. Uiteraard werden ze ook getrakteerd op een speciale Omroep Gelderland-taart. Boh Foi Toch werd tweede met 'Beernd van Kuperi-j', Frank Boeijen met 'Kronenburgpark' werd derde. 

Toverbaltheater

Acam
Van de Geer Tweewielers