24-02-2017 1 min. Patrick van Haren

VVD stelt vragen over bestrijding van kinderarmoede

VVD stelt vragen over bestrijding van kinderarmoede

Gemeenteraadslid Sjoerd Vissers (VVD) heeft vragen gesteld aan het college over de planning en inzet van het Rijksgeld* wat besteed kan worden aan kinderen die opgroeien in een gezin met een laag inkomen. In september 2016 vroeg de VVD hier al aandacht voor, er dient nu tempo gemaakt te worden.

Een belangrijk onderwerp voor de VVD omdat, anders dan volwassenen, kinderen niet verantwoordelijk zijn voor het opgroeien in een gezin met een laag inkomen. Vandaar dat de VVD er ook voor pleit om het geld zoveel mogelijk rechtstreeks in voorzieningen aan de kinderen ten goede te laten komen. Wellicht dat deze aanpak ook bureaucratie kan verminderen.

In een schriftelijke reactie geeft het college aan dat voor de bestrijding van (kinder)armoede in West Maas en Waal een aanvullend bedrag beschikbaar van € 65.182,-- is. Tussen Ministeries, VNG en belangenorganisaties zijn bestuurlijke afspraken gemaakt over de kaders waarbinnen besteding van het extra budget kan plaatsvinden. Op dit moment wordt de nieuwe kadernota Minima voorbereid, waarin de besteding van het aanvullende budget een plaats krijgt. Op basis van de opgestelde planning is de verwachting dat het College voor de zomer van 2017 een voorstel kan voorleggen.

*Link naar httpss://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2016/09/20/kansen-voor-alle-kinderen-100-miljoen-structureel-extra-voor-kinderen-uit-arme-gezinnen


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.