27-02-2015 1 min. Patrick van Haren

VVD stelt vragen over capaciteit OV

VVD stelt vragen over capaciteit OV

De VVD heeft vragen gesteld over het tekortschietende openbaar vervoer in de ochtenduren tijdens de raadsvergadering van januari 2015.
Onze leerlingen kunnen niet op een normale manier met het openbaar vervoer reizen (per bus) omdat er veel te weinig capaciteit wordt ingezet. Soms zijn er “harmonica-bussen” maar meestal niet. Onze leerlingen staan eerst in de regen omdat er onvoldoende schuilcapaciteit is en moeten dan ook vaak nog bussen overslaan omdat deze te vol zijn en door rijden. Hierdoor komen ze ook nog regelmatig te laat op school.

Een veel gehoorde verzuchting is dan dat de jeugd, op deze manier, zo snel mogelijk naar de stad wil verhuizen en dat is nu juist niet wat we willen. Hierdoor speel je ontvolking en ontgroening in de kaart, wat tot minder inkomsten leidt, hetgeen weer tot minder voorzieningen leidt, kortom een negatieve spiraal is geboren.

'We gaan dit punt niet alleen door wethouder Hol laten aankaarten, maar doen dit ook zelf, als VVD fractie / coalitie, tijdens het bezoek van de Commissaris van de Koning, de heer Cornielje.
Ook in de komende bijeenkomsten in het licht van de basis-mobiliteit gaat de VVD hier zwaar op inzetten', zo laat de VVD weten.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.