08-12-2017 2 min. Patrick van Haren

Warme Winterklanken, een muzikale belevenis

Warme Winterklanken, een muzikale belevenis

Muziekvereniging Koning Willem III en het Maas & Waals Mannenkoor presenteren uniek concert

Op zaterdagavond 16 december vormt het priesterkoor van de Leeuwense Alphonsuskerk het podium voor twee Maas en Waalse muziekgezelschappen, die al heel wat spraakmakende optredens op hun naam hebben staan. Het repertoire van koor en orkest wordt voor een deel voor ieders eigen rekening genomen, maar soms kruisen de noten elkaar en vormt fraai samenspel een onderdeel van het programma. Dat en het fraaie spel van verlichting en geluid vormen bijzondere toevoegingen die het schouwspel compleet maken. De gelijkvloerse opstelling van de banken in de kerk vormen voor de toeschouwers ditmaal geen belemmering want door het plaatsen van grote schermen hoeft niemand ook maar iets te missen van alle verrichtingen.

De afgelopen maanden is door beide verenigingen intensief gerepeteerd, zowel afzonderlijk alsook gezamenlijk. Er is een prachtig programma samengesteld waarin schitterende melodieën en sfeervolle liederen elkaar in vlot tempo zullen opvolgen. Een concert op een bijzondere locatie dat warmte en licht zal brengen in deze donkere dagen voor Kerst. En nu het toch over Kerst gaat, kan alvast worden gemeld dat ook enkele kerstnummers aan het programma zijn toegevoegd, zodat u al helemaal in de juiste stemming bent.

De Alphonsuskerk wordt speciaal voor deze gelegenheid omgetoverd tot een concertzaal met de professionele ondersteuning van licht- en geluidsspecialisten van Luton Audio. De fraaie akoestiek van deze gewelfde kerk en de unieke combinatie van instrumenten en mannenstemmen staan garant voor een boeiend kijk- en luisterspel voor alle muziekliefhebbers in de gehele regio. Warme Winterklanken, een muzikale belevenis die je beslist niet mag missen.

Voorverkoop in Druten:
Cultureel Centrum d’n Bogerd, van Heemstraweg 53
Bruna, Markt 9-3

Voorverkoop Beneden-Leeuwen
MFA De Rosmolen, Leliestraat 19
Lemmers Zaadhandel, van Heemstraweg 57

Of via de leden van beide verenigingen, die voor u de kaarten kunnen bestellen, naar gelang de voorraad strekt.

Warme Winterklanken
Zaterdag 16 december 2017
Alphonsuskerk Zandstraat 77 te Beneden-Leeuwen
Aanvang: 20:00 uur, kerk geopend vanaf 19:30 uur
Entree 10 euro p.p.

Voor meer informatie over de beide verenigingen
www.maasenwaalsmannenkoor.nl
www.hkw3.nl

Alphonsuskerk

Foto: Markeon


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.