14-09-2018 2 min. Patrick van Haren

Wijkagent Marcel van Mourik neemt afscheid

Wijkagent Marcel van Mourik neemt afscheid

Drie jaar geleden werden in de gemeente West Maas en Waal drie wijkagenten geïnstalleerd. Voor de dorpen Boven-Leeuwen en Beneden-Leeuwen werd Marcel van Mourik het nieuwe aanspreekpunt. Marcel was geen onbekende, temeer omdat Marcel in Dreumel is geboren en in Beneden-Leeuwen woonachtig is, een rasechte Maas en waler dus. Hij was voor 1 juli 2015 werkzaam bij Verkeerszaken en vanaf dat moment wijkagent tot heden. Nu is het moment aangebroken voor nieuwe uitdagingen.

Zaterdag 8 september was de start op zijn nieuwe plek. Marcel van Mourik is vanaf die datum actief bij het Team Technisch Onderzoek in Nijmegen. ‘Inwoners van West Maas en Waal kennen mij inmiddels als wijkagent of kwamen in de afgelopen drie jaar in aanraking met mij. Ik heb veel mensen leren kennen en heb mooie gebeurtenissen meegemaakt. Maar het inherent aan mijn vak dat ik ook nare en verdrietige zaken heb meegemaakt,’ zo kijkt Marcel terug op zijn periode als wijkagent.

Marcel is altijd erg betrokken geweest bij de regio en de inwoners. Door zijn grote netwerk heeft hij vaak adequaat kunnen handelen of reageren. Marcel is naar eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging en dat is heel begrijpelijk. Marcel is leergierig en het politiewerk kent vele disciplines. Dan is het mooi als je binnen dat gebied keuzes kunt maken en andere uitdagingen kunt aangaan.

Marcel van Mourik

Wijkagent Marcel heeft ean nieuwe uitdaging gevonden.

Nadat Marcel via Twitter zijn overstap bekend maakte, werd hij aangenaam verrast door de vele reacties die volgden. ‘Ik wil graag mijn dank overbrengen aan iedereen die heeft gereageerd op mijn afscheid. De vele mooie en warme reacties vanuit de wijk waar ik werkzaam ben geweest en van de vele mensen waarmee ik in aanraking ben geweest de afgelopen drie jaar hebben mij diep geraakt. Het doet me veel om gewerkt te hebben in een mooi gebied met bewoners met een fijne instelling en ik heb de behoefte om nogmaals iedereen te bedanken’, zo laat Marcel weten aan Blik op Beneden-Leeuwen.

Marcel heeft zijn taken en werkzaamheden overgedragen aan de twee overige wijkagenten in onze gemeente en die nemen hem waar tot er een nieuwe wijkagent is aangesteld. De wijkagenten zijn te benaderen via het contactformulier www.politie.nl

Het team van Blik op Beneden-Leeuwen bedankt Marcel van Mourik voor de fijne samenwerking en wenst hem heel veel succes bij zijn nieuwe betrekking.

Marcel van Mourik

Marcel van Mourik als motoragent, zoals we hem vaak zagen in onze regio.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.