17-11-2017 2 min. Patrick van Haren

Wonen, VraagWijzer helpt u op weg

Wonen, VraagWijzer helpt u op weg

Langer thuis met het grootste gemak. Prettig en veilig. Dat is wat we allemaal willen, maar niet altijd op tijd over nadenken. Zijn er (kleine) aanpassingen mogelijk, zodat u over enkele jaren ook nog fijn woont?
Door ziekte, beperking of leeftijd kan een aanpassing in de woning of verhuizing nodig zijn. Of het nu om een huur- of een koopwoning gaat. Sommige aanpassingen kunt u zelf, met hulp van familie of bekenden of woningbouwvereniging doen. Maar er zijn ook nog andere mogelijkheden.
Heeft u vragen of problemen op dit gebied en komt u er zelf niet uit? Dan kunt u terecht bij VraagWijzer West Maas en Waal.

Nog meer voorbeelden
Wist u dat vallen in de douche regelmatig voorkomt en al vanaf 50+ echt vervelende gevolgen kan hebben? Simpele aanpassingen als een antislip mat, een toiletverhoging, een extra leuning of handgreep vergroten uw veiligheid in huis direct. Dit zijn eenvoudige middelen die u zelf kunt kopen, lenen of huren.
Wacht niet te lang met maatregelen treffen; een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Overleg met uw woningbouwvereniging of overweeg gelijkvloers te gaan wonen. Woningstichting De Kernen biedt huurders bijvoorbeeld de mogelijkheid tot een oppluspakket. Soms zijn er grotere aanpassingen nodig. Er zijn allerlei middelen die u kunnen helpen. Raadpleeg VraagWijzer waar u voor in aanmerking komt, aan welke voorwaarden u moet voldoen en of er een eigen bijdrage wordt gevraagd.

Wat doet VraagWijzer?
De consulenten van VraagWijzer zijn deskundig op het gebied van veilig wonen, valpreventie, voeding en beweging. De consulenten:
â– luisteren, ook naar de vraag achter de vraag
â– denken met u mee
â– geven tips
â– informeren u over bestaande regelingen en mogelijkheden
â– informeren u over eventuele (financiële) voorwaarden

Wanneer contact met VraagWijzer?
Informeer op tijd naar de mogelijkheden en wacht niet tot het niet meer gaat. Neem contact op met VraagWijzer via telefoonnummer:
(0487) 790 790
Info@vraagwijzerwestmaasenwaal.nl
www.vraagwijzerwestmaasenwaal.nl


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.