12-12-2014 2 min. Patrick van Haren

Woonwerkwoningen verhuurd in Het Leeuwse Veld aan jonge ondernemers

Woonwerkwoningen verhuurd in Het Leeuwse Veld aan jonge ondernemers

Er zit toekomst in nieuwbouwplan Het Leeuwse Veld in Beneden-Leeuwen. Woonstichting De Kernen heeft vandaag de laatste drie huurwoningen van de 28 verhuurd. Twee van de 28 woningen zijn verhuurd aan twee jonge ondernemers en drie woningen aan mensen met een lichamelijke handicap.

Flexibel op klantvraag inspelen
Omdat Woonstichting De Kernen 8 van de 28 woningen flexibel heeft gebouwd, geeft dit huurders veel mogelijkheden, nu en in de toekomst. Deze zogeheten levensloopbestendige woningen hebben alle voorzieningen op de begane grond, zoals een slaapkamer, woonkamer, keuken en badkamer. Daarnaast zijn er mogelijkheden op de eerste verdieping voor twee slaapkamers en hebben deze woningen een vlizozolder. Verder zijn er 4 starterswoningen, 14 eengezinswoningen en de 2 woonwerkwoningen. Alle woningen zijn gebouwd door bouwbedrijf van Wanrooij uit Geffen.

Snel
De bouw is voorspoedig verlopen. Deze startte eind mei 2014. De eerste bewoners hebben 14 oktober jl. de sleutels ontvangen van hun nieuwe woning. En de laatste huurders ontvangen op 11 december 2014 hun sleutels.

Nieuwe fase, nieuwe huur- en koopwoningen
In de volgende fase komen onder andere 13 huurwoningen. De bouw hiervan start medio tweede kwartaal 2015. In deze fase zitten ook 17 rij- en hoekwoningen. De koop- en huurwoningen komen rondom een hofje.

Start verkoop 12 december
De start verkoop is op 12 december 2014 in het Toverbaltheater in Beneden-Leeuwen en is van 18.00 uur tot 20.00 uur. Huurwoningen worden te zijner tijd op www.woongaard.com geadverteerd, momenteel zijn daar nog geen huurprijzen van bekend.

VOF Leeuwse Veld
De ontwikkeling van Het Leeuwse Veld is ondergebracht in de VOF Het Leeuwse Veld. Hierin zitten Van Wanrooij Projectontwikkeling uit Geffen en Woonstichting De Kernen uit Hedel.

Het Leeuwse Veld


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.