21-07-2017 2 min. Patrick van Haren

Zestiger Jaren in Maas en Waal

Zestiger Jaren in Maas en Waal

Tot en met 5 november is in Streekmuseum Tweestromenland, Beneden Leeuwen de wisselexpositie “De Zestiger Jaren in het Land van Maas en Waal”. In de expositie veel uit de tijd toen men langzamerhand de Tweede Wereldoorlog kon vergeten, er voor steeds meer mensen werk was en de welvaart eindelijk weer groeide. Het was de tijd dat men zich een wasmachine en een mooie zitkamer kon veroorloven en dat men spaarde voor een bromfiets. Een autootje was voor de ‘’gewone man” vaak nog een droom, evenals een eigen huis.

De tentoonstelling toont wat er bereikt was. Van de radio met FM tot kleuren TV, platenspeler en bandrecorder. Ook de keuken veranderde. De elektrische mixer, koffiezetmachine, wasmachine met droger en allerlei andere hulpjes om het leven van moeder de vrouw wat gemakkelijker te maken. De expositie laat zien wat er in zestiger jaren in en rond het huis zoal veranderde en wat het betekende voor de mensen.

Met de groeiende welvaart kwam er ruimte voor meer ontspanning. Jongeren hadden vaak al een eigen platenspeler en kochten “singles” met de hits van hun populaire artiesten. Echte fans kochten zelfs lp’s vol met liedjes. Nederlandse artiesten en groepen werden zeer populair en verschillende groepen vierden triomfen in het buitenland.

In deze periode ontstonden ook in Maas en Waal verschillende groepen die optraden in dorpshuizen en feestzalen. Sommigen van deze groepen haalden zelfs met eigen, originele nummers de landelijke hitlijsten. De expositie laat dit allemaal herleven. Tweestromenland werkt momenteel zelfs aan het laten optreden van verschillende van deze groepen in het museum. Een unieke expositie over een belangrijke periode in het Land van Maas en Waal.

Streekmuseum Tweestromenland
Pastoor Zijlmansstraat 3,
6658 EE Beneden Leeuwen

Openingstijden: woensdag, zaterdag, zondag: 13.30 – 17.00 uur
Toegang: Euro 5,00 p.p. Kinderen t/m 12 jaar: Euro 2,50 p.p.

Meer: https://www.museumtweestromenland.nl


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.