Zwemkampioenschappen met 16 Maas en Waalse scholen

Bij de vijfde Maas en Waalse zwemkampioenschappen voor basisscholen is er een record aantal scholen die deelnemen. In totaal doen er 16 van de 17 scholen mee.

ZV De Gelenberg uit Druten en openluchtzwembad “De Zeven Morgen” in Dreumel  zijn zeer blij en enthousiast. Het succes dat in 2013 tussen deze twee partijen is ontstaan vanuit de samenwerking Actief Maas en Waal zet zich dus voort.
ZV De Gelenberg zocht in 2011 ondersteuning bij Actief Maas en Waal voor de organisatie van schoolzwemkampioenschappen in de gemeente Druten. Het werd direct een groot succes. Na twee succesvolle jaren werd het in 2013  tijd om samenwerking te zoeken met zwembad De Zeven Morgen in Dreumel. Ook déze primeur werd direct een geweldig succes met ongeveer 100 jonge zwemmertjes. Vorig jaar was er een record aantal van bijna 160 deelnemers. Door slechte weersomstandigheden moest het toen worden afgelast. Een teleurstelling voor de deelnemertjes en de organisatie.  Dit jaar is het aantal deelnemers ongeveer 130. Opnieuw een geweldig aantal!

Alle deelnemers hebben van ZV De Gelenberg in de afgelopen twee weken de gelegenheid gekregen om gebruik te maken van de gratis voorbereidende trainingen in het overdekte zwembad van Druten. Hier konden de jonge zwemmers  onder begeleiding al vast een beetje wennen en kennismaken met de zwemsport en de vereniging. Heel veel kinderen maakten gebruik van dit sympathieke gebaar van de zwemvereniging. Een goede voorbereiding is het halve werk.

A.s. zaterdag 24 juni zullen de nieuwe ‘Pieter van den Hoogenbandjes’ en  ‘Ranomi Kromowidjojo’s ‘  zich van hun beste kant laten zien: “Op je plaatsen, klaar…., Plons!”
Het belooft een fantastische dag te worden waarop de deelnemertjes op een leuke en laagdrempelige wijze kennis maken met de zwemsport.

De deelnemende scholen zijn:Uit de gemeente Druten:IKC De Appelhof, De Octopus, ‘t Geerke, SBO De Dijk, IKC De Kubus, ’t Klòsterhûfke en De St.Victorschool.
Uit de gemeente West Maas en Waal: De Oversteek, De Terebint, Gravin van Rechterenschool, De Mariaschool, St.Lambertusschool, De Mariënhof, De Tweestroom, De Leeuwenkuil en De Wijzer.

De wedstrijden beginnen om 10.00 uur.
Om 12.45 uur wordt de school met de snelste tijd bekend gemaakt door “Oud meester van Teeffelen”. Hij zal hierbij worden geholpen door Ton de Vree en Sjef van Elk resp. wethouder van West Maas en Waal en Druten.  Natuurlijk is er voor alle deelnemers ook een herinnering aan dit fantastische zwemfestijn voor de jeugd! 

Zwemkampioenschappen

Mooi en Zo
Janine mode