Als de volksliederen klinken, gaan de vlaggen in top

Leden en dirigent van muziekvereniging Koning Willem III zijn al vele decennia betrokken bij de herdenking Gesneuvelde Stoottroepen, die traditioneel plaatsvindt op de tweede zondag in oktober in Beneden-Leeuwen. De leden en leiding verzorgen sfeervolle muzikale bijdrages bij de herdenking op het ereveld bij de herdenkingskapel. 

De herdenking start met de ontvangst in mfa De Rosmolen en zal worden gevolgd door een korte voorstelling in de zaal, waarna de stille tocht vanaf mfa De Rosmolen naar de herdenkingskapel en het ereveld plaatsvindt. Muziekvereniging Koning Willem III staat opgesteld op het ereveld en zorgt voor passende muziek op het moment dat de deelnemers aan de stille tocht arriveren bij de Herdenkingskapel. Als alle aanwezigen hun plek hebben ingenomen, zal het programma aanvangen. Tijdens de kranslegging zal het orkest wederom de muzikale omlijsting verzorgen. Na de korte toespraak van burgemeester van Rhee - Oud Ammerveld zullen de volksliederen worden gespeeld waarna de herdenking ten einde is.

De stichting herdenking Gesneuvelde Stoottroepen is erg content met de medewerking vanuit de Leeuwense gemeenschap en heeft een warme band opgebouwd met de diverse plaatselijke verenigingen, die jaarlijks betrokken zijn bij de herdenking. 

harmonie Koning Willem III

Foto: Ger de Wolf

MFA De Rosmolen
Brandschoon Brandbeveiliging