Altforst is een pareltje rijker

De 40 jaar oude houten brug over de wetering in Altforst is vervangen. Deze brug is de verbinding tussen de Sluissewal en de dorpskern van Altforst en maakt onderdeel uit van een veel gebruikt fietsknooppunten netwerk. Naast fietsers maken ook veel wandelaars en natuurlijk de inwoners van Altforst gebruik van deze brug dat in de volksmond bekend staat als de 'brug der zuchten'.

Samen met dorpsplatform Altforst Actief
De gemeente heeft een (voorlopig) ontwerp van de brug voorgelegd aan het dorpsplatform. Daarop hebben zij allerlei opmerkingen gemaakt en aanvullingen gedaan. Ze hebben ook het type brug gekozen. Wethouder Ans Mol: “Een mooie manier van participatie van inwoners bij een gemeentelijk project.”

Duurzaam en onderhoudsvrije brug
De brug was aan vervanging toe. Dit bleek uit het onderhoudsprogramma van de gemeente én uit een bruginspectie. De nieuwe brug is gemaakt van een composiet; een zeer duurzaam en onderhoudsvrij materiaal. De leuningen zijn van hardhout. Dit geeft het geheel een nostalgische uitstraling. De brug is 15m lang en overspant de wetering in één keer. De nieuwe brug is breder dan de oude en met 1,5m beter geschikt voor fietsers.

Een nieuw pareltje voor Altforst. Voor menig bezoeker uit de tijd van discotheek De Kikvorsch een nostalgisch bruggetje!

Brug

Probabilis
Boetiek Favoriet