16-11-2018 2 min. Patrick van Haren

Appelmoesmiddag tijdens tentoonstelling PUUR

Appelmoesmiddag tijdens tentoonstelling PUUR

Afgelopen zaterdag is onder grote belangstelling de tentoonstelling PUUR - Overleven in de winter geopend door de voorzitter van het Regionaal Bureau voor Toerisme Rivierenland, de heer Thomas Steenkamp. De toegang tot de Tuinen van Appeltern en de tentoonstelling Overleven in de Winter op de eerste verdieping van het entreegebouw is gratis. De winteropenstelling loopt van 10 november tot en met 6 januari en is geopend van woensdag tot en met zondag van 11:00-17:00. Gesloten op maandag en dinsdag en op eerste kerstdag en 1 januari 2019. De tentoonstelling Overleven in de Winter is alleen toegankelijk per trap.

Volgende week woensdag 21 november 14:00-16:00 is er een Appelmoesmiddag in Appeltern

Zin om appelmoes te maken? Breng dan je opa, oma of iemand anders mee die goed kan schillen of kom zelf de appels schillen. In de Tuinen van Appeltern kun je op woensdagmiddag 21 november 2018 van 14.00-16.00 uur appelmoes maken.

Appelmoesmiddag

Er staat een hele grote kist met appels klaar. Wie schilt de langste schil? Na het schillen, snijden we de appels in stukjes. Samen met water en suiker gaan die appelpartjes in een hele grote pan. Als de appels gaan koken, gaat het heerlijk ruiken, want we doen er ook suiker en een klein snufje kaneel bij. Als het werk gedaan is, gaan we smullen van de appelmoes. Dat hebben we dan wel verdiend!

Je hoeft je niet aan te melden en de toegang is gratis. Een deel van de Tuinen van Appeltern zijn geopend en je kunt ook de tentoonstelling Overleven in de Winter en PUUR bekijken!

Adres: De Tuinen van Appeltern, Walstraat 2a Appeltern


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.