Argus vierde 45 jarig bestaan

Door Rinie van Haren

Als de koffie met een heerlijk stuk gebak is genuttigd, volgt er een informeel samenzijn. Er worden herinneringen opgehaald en de sfeer is meteen al gezellig. Doorgaans treft men elkaar in de sportzaal voor de trainingen en de clubwedstrijden, ditmaal bleven de rackets in hun foedraal en zijn de leden van de Leeuwense Badmintonclub Argus bijeen gekomen in café De Bever om te vieren dat hun vereniging in 1974 is opgericht.

Na het informele gedeelte was er een activiteit. Een workshop Roulette en Black Jack staan op het programma. En waar de leden normaal gesproken graag op zeker spelen wordt deze keer op de gok ingezet, eerst behoudend en afwachtend, maar naarmate het spel vordert en de wangen kleuren, worden de inzetten verhoogd en wordt zelfs de hand soms overspeeld.

Bij Black Jack is de enige overeenkomst met badminton het getal 21 en verder kan naar elke gelijkenis slechts een slag geslagen worden. Ook hier verweet de ene speler de andere Zeeuwse zuinigheid en volgden er strijdlustige uitdagingen. Twee factoren bleven gelukkig fier overeind: De sportiviteit en gezelligheid. En dat zijn nou juist ook die factoren die bij Badmintonclub Argus zo belangrijk worden gevonden en zeker ook terug te vinden zijn, aldus voorzitter Johan Leenders, die samen met zijn vrouw de bestuurlijke taken voor hun rekening nemen.

BC Argus

Waar de badmintonleden doorgaans gewend zijn vanuit de losse pols te slaan, moeten zij nu een gokje wagen vanuit de losse pols. Foto: Markeon

‘Het is een leuke, gezellige, sportieve, en hechte groep waarin men elkaar goed verstaat. Ieder is op zijn niveau welkom en wordt gerespecteerd. We spelen niet in competitieverband. Wel hebben we elke vrijdagavond eerst professionele training en aansluitend worden er wedstrijden gespeeld,’ aldus Johan. ‘We vieren nu ons jubileum en doen dat elke vijf jaar, steeds weer op een andere wijze. Ditmaal hebben we met Wouter Bevers overlegd en zijn themafeesten die helemaal op maat kunnen worden gepresenteerd, spraken ons wel aan. De leden wisten vooraf niet wat de inhoud van ons negende lustrum zou zijn,’ vult Janneke aan. Die keuze bleek prima want de leden hebben erg genoten van dit complete feest. Na de workshops en heuse finale werd het buffet geopend en was er daarna nog een gezellige informele afsluiting.

BC Argus

Voorzitter Johan omschrijft de ledengroep als leuk, gezellig, sportief en hecht en dat stralen ze uit. Foto: Markeon

Nieuwe leden welkom
Bestuur en leden van BC Argus gaan nu stapsgewijs richting het gouden jubileum maar zouden bij die gelegenheid graag wat gegroeid zijn in ledenaantal. Mocht je na het lezen van dit artikel geprikkeld zijn om badminton te gaan spelen, zeker na de vakantiebadminton acties,  en aansluiting te zoeken bij deze gezellige en sportieve vereniging, kom dan gerust eens kijken op vrijdagavond tussen 21.00 en 22.30 uur in de sporthal van mfa De Rosmolen. Vanaf de tweede week september wordt er weer op diverse niveaus gespeeld en er is altijd wel een oefenracket aanwezig in de zaal. Of kijk alvast op: www.bcargus.nl

VC Accountancy
Van Wamel B.V.