16-04-2018 1 min. Patrick van Haren

Beeld van Oranje Linten

Beeld van Oranje Linten

Stichting Beeld van Oranje Linten organiseert al een aantal jaar het regionale bevrijdingsfestival ‘Tour de Waal’ met festiviteiten in verschillende gemeenten. De gemeenten worden met een fietstocht over verschillende pontjes aan elkaar verbonden. Culturele bezienswaardigheden die zich op de route vinden worden uitgelicht.

Tour de Waal is hét Vrijheidsevenement aan beide oevers van de Waal. Met extra veerpontjes worden de oevers met elkaar verbonden en gaan we al fietsend ontmoeten, beleven en samen de vrijheid vieren! Hoogtepunten: de parachutisten, het droppen van Waalbroodjes en veel muziek, poëzie en theater. Alle dijken zijn versierd met oranje linten.

De Stichting heeft in 2017 voor het eerst activiteiten binnen onze gemeente georganiseerd. In Dreumel is er een parachutist met onze gemeentevlag geland. Er zijn, net zoals in de Tweede Wereldoorlog, broodjes gedropt als herinnering aan de voedseldropping Manna in de laatste oorlogswinter. De Oranjevereniging regelde diverse kraampjes en organiseerde kinderactiviteiten.

De Stichting ontvangt vanaf 2018 elk jaar een subsidie van € 750,- van de gemeente West Maas en Waal om het festival blijvend te organiseren.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.