18-01-2019 3 min. Patrick van Haren

Bert Konings loopt voor andermans leven

Bert Konings loopt voor andermans leven

Door Rinie van Haren

Bert Konings is een fervent wandelaar en liep in de mooie nazomer van 2018 in Spanje vanaf Irun via Finisterre en Muxia naar bedevaartsoord Santiago de Compostella en maakte het zich daarbij niet al te makkelijk. Hij koos niet voor de meest gelopen wandelroute, maar voor de noordelijke variant, de Camino Primitivo en liep ook nog eens naar de genoemde plaatsen aan de westkust voordat hij terugliep naar de Spaanse pelgrimsstad. Hij legde in totaal maar liefst duizend kilometer af.

Herinneringen
In een dikke klapper bewaart Bert alle zelfgeschreven verhalen en begeleidende foto’s, waarmee hij gedurende zijn lange wandeltocht via Facebook het thuisfront op de hoogte hield. Ze vertellen de belevenissen opnieuw en houden alle herinneringen tot in detail levend. Bert geniet direct weer als hij begint te bladeren. Hij herinnert zich elk moment feilloos en kan er nog uren over praten.

Alpe d’HuZes
Zijn wandelavonturen zijn intussen eindeloos en grenzeloos. In juni 2019 wordt aan die reeks een nieuw hoofdstuk toegevoegd. ‘Na wikken en wegen heb ik besloten te gaan deelnemen aan de Alpe d’HuZes, een dagetappe op donderdag 6 juni 2019 waarbij de bekende Franse berg Alpe d’Huez wordt beklommen. Je kunt te voet of met de fiets gaan en ik kies ervoor om te gaan lopen.’

Donaties
Bert Konings is begonnen om zoveel mogelijk donaties bijeen te vergaren. Het totale bedrag zal in zijn geheel gaan naar KWF Kankerbestrijding, het goede doel dat verbonden is aan Alpe d’HuZes. Bert loopt die dag met deelnemersnummer 3351, voor deze keer omgedoopt tot het ‘Koningsnummer’. Het zou geweldig zijn als de donaties dat nummer in euro’s gaan overschrijden, maar Bert heeft voorlopig de lat op 2.500 euro liggen.

Garderobe
Bert is er de man niet naar om zijn hand op et houden en wil liefst zelf in actie voor de donaties. Hij doet dat natuurlijk al door te gaan lopen. Maar Bert heeft een mooie actie bedacht. Op zaterdag 5 januari tijdens de Jeugdmusical en presentatie van het Jeugdpaar van de Braoiers zal Bert met familie en vrienden de garderobe beheren. De gehele opbrengst komt ten goede aan de actie. Dat geldt ook voor de zondag daaropvolgend als de Prins der Braoiers 2019 op het toneel zal verschijnen. Ook die dag zal de garderobe-opbrengst het saldo van de actie aanvullen.
Bert heeft al een mooi bedrag mogen ontvangen voor KWF Kankerbestrijding. Voor hen die ook graag de actie van Bert willen steunen, verwijs ik naar
https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/bertkonings/alpe?fbclid=IwAR3cC_Q-r00XpUyE0N2El5MaZAaiAgEcwKoJIeSfUZxJ9nT7Jtn7IDDM_a4

Voor informatie kunt u terecht op zijn Facebookpagina:
https://www.facebook.com/bert.caminosantiago

Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op één dag beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez, onder het motto ‘opgeven is geen optie’. De koersdag is altijd op de eerste donderdag van juni en maakt deel uit van een hele koersweek, waar een heel jaar lang naartoe wordt gewerkt. Een bijzondere week vol saamhorigheid, waarin kanker voor iedereen bespreekbaar wordt gemaakt. In 2019 worden voor de veertiende keer de 21 bochten van de Alpe d’Huez beklommen.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.