24-05-2019 1 min. Patrick van Haren

Bierbrouwerij Swambacchus zet deuren open

Bierbrouwerij Swambacchus zet deuren open

De pretogen glimmen op als Peter van Swambagt gaat vertellen over zijn grote hobby, het brouwen van bier. Wat al ruim 30 jaar geleden als hobby opborrelde, is inmiddels een gerealiseerde droom. Peter heeft een heuse brouwerij aan – hoe kan het ook anders – de Korte Brouwersstraat. In 2010 vatte Peter zijn hobby opnieuw op en brouwde zijn eerste 7 liter. Het werd het begin van een serieus bedrijfje waar het assortiment aan bieren met regelmaat werd uitgebreid. Inmiddels zijn de bieren van Swambacchus bekend in heel Maas en Waal en ver daarbuiten.

Het brouwen van bier is een indrukwekkend proces dat heel nauwkeurig moet worden afgelegd. De ingrediënten water, mout, gist en hop vormen de basis van elk brouwsel. Het karakter wordt gevormd door toevoeging van kruiden, specerijen of andere natuurlijke smaakversterkers. Voor de bieren vond Peter de inspiratie in de regio. Elk bier kent zijn eigen verhaal. Peter vertelt er graag over en kijkt er dan ook naar uit om veel mensen te ontmoeten als op zondag 26 mei de deuren van bierbrouwerij Swambacchus wijd open staan voor belangstellenden. Naast de uitleg over het bierbrouwen is er ook de gelegenheid om kennis te maken met de diverse bieren.

U vindt Bierbrouwerij Swambacchus aan de Korte Brouwerstraat 3 in Beneden-Leeuwen. Voor meer informatie www.swambacchus.nl

Swambacchus

Foto's: Markeon


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.