Bijeenkomst over vervuild slib

Ingezonden door SP West Maas en Waal

Graag nodigt de SP u uit voor een bijeenkomst in Alphen over de situatie met vervuild slib in het ontzandingsgebied “Over de Maas” bij Alphen en Dreumel. Nadat het Burgercollectief Dreumel op 17 mei de alarmbellen liet rinkelen over de Vonkerplas in Dreumel werd duidelijk wat de ernst van de situatie was. Vooral nadat foto’s toonden wat er allemaal aanspoelde in Dreumel, Alphen en Heerewaarden weten we nu: Ook in “Over de Maas” ligt vervuild buitenlands slib. 

Wij steken onze kop niet in het slib! 
De gemeente zwijgt in alle toonaarden over wat er nu al ligt, hoeveel er ligt en waarvandaan. Maar er zijn inmiddels al vragen gesteld en moties ingediend door o.a. SP-Tweede Kamerlid Cem Laçin. Ook in de provincie zijn door SP-Statenlid Paul Kusters al vragen gesteld. 
De bijeenkomst heeft als doel om u informeren over de situatie nu, maar zeker ook om gezamenlijk plannen te maken. Want niemand wil dat onze mooie uiterwaarden het afvalputje van Europa worden. 

U krijgt de gelegenheid uw vragen te stellen aan: 
- Tweede Kamerlid Cem Laçin. Hij is aanwezig om te vertellen wat er landelijk al is ondernomen om het storten van vervuild slib te voorkomen. 
- Namens de SP fractie in de Provinciale Staten is Paul Kusters aanwezig.
Daarnaast worden ook andere betrokkenen uitgenodigd.

Heeft u vragen over de bijeenkomst of wilt u contact opnemen dan kunt u terecht bij de plaatselijke SP West Maas en Waal, westmaasenwaal@sp.nl telefoon: 06 44207088 

Wij hopen u te zien op dinsdag 10 juli om 19.30 . 
Dorpshuis de Hucht
Schoolstraat 4, 6626 AC Alphen

Beddenstunt
Training & Zo