16-04-2018 1 min. Patrick van Haren

Bijeenkomst voor mantelzorgers

Bijeenkomst voor mantelzorgers

BENEDEN-LEEUWEN – Bij Zorgboerderij Henricus Hoeve aan de Mosterdwal in Beneden-Leeuwen is er op dinsdag 24 april tussen 10.00 tot 12.00 uur een bijeenkomst voor mantelzorgers met een partner of familielid met dementie of niet aangeboren hersenletsel. In samenwerking met Zorggroep Maas en Waal en een casemanager kunnen mantelzorgers elkaar ontmoeten en ervaringen delen. Het thema is yoga en er worden yoga- en ontspanningsoefeningen gedaan.

Wat verstaan we precies onder mantelzorg? Het SCP definieert mantelzorg als volgt: Mantelzorg is alle hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving In Nederland.

Mantelzorgers zijn dus mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis. Nederland telt momenteel liefst 4,4 miljoen mantelzorgers. Daarvan zijn 750.000 mensen langer dan drie maanden en meer dan 8 uur per week actief als mantelzorger.

Bij Zorgberderij Henricus Hoeve is de bijeenkomst van 24 april bedoeld voor mantelzorgers waarvan de partner of het familielid is geconfronteerd met dementie of niet aangeboren hersenletsel. Aanmelden is niet nodig. De toegang is vrij.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.