Bijzonder afscheid bij Perfect Van Wamel BV

Niet voor het eerst namen de directie en alle medewerkers afscheid van een pijler van het bedrijf. Want met een arbeidzame periode van liefst 55 jaar werd vorige week Nico van den Hazelkamp uitgezwaaid. Een periode van liefst 20.375 dagen was Nico met hart en ziel aan het bedrijf verbonden. Met zijn ontembare inzet heeft Nico een enorme bijdrage geleverd aan de export van veel producten die in al die jaren bij het Leeuwense bedrijf van de band rolden. Tijdens de afscheidsreceptie op vrijdag 29 mei jl. waren er veel lovende woorden, die zeer terecht aan hem werden gericht. Nico liet het – zo bescheiden als hij is – gelaten over zich heen komen.

40 jaar
Op 16 augustus 1962 startte Nico van den Hazelkamp als 17-jarige zijn loopbaan als administratief medewerker bij Machinefabriek Van Wamel aan de Zandstraat in Beneden-Leeuwen. Zijn talenknobbel bouwde hij in de avonduren verder uit en ging zich voor het bedrijf steeds meer toeleggen op de export van landbouwmachines. Nico bezocht tientallen landen en zorgde voor afname en uitvoer van degelijk Hollands fabricaat uit Maas en Waal over de hele wereld. In september 2002 werd zijn 40-jarig jubileum bij Van Wamel BV gevierd dat verschillende hoogtepunten kende. Zo werd Nico koninklijk onderscheiden als ridder in de orde van Oranje Nassau. Burgemeester Aelberts speldde hem destijds de bijbehorende versierselen op. Directeur Freek van Wamel prees zijn trouwe exportmedewerker en vele internationale importeurs waren aanwezig. Bovendien ontving namens de Metaalunie de gouden draagpenning en een vererend getuigschrift voor 40 jaar trouwe dienst.

Hazelkamp nam afscheid bij Van Wamel

Op de wereldkaart die achter exportmanager Nico van den Hazelkamp hangt, wapperen in vele door hem bezochte landen de Perfect-vlaggen. Eigen bewerking

Drie kenmerken
Maar na 40 jaar hield voor Nico de loopbaan nog lang niet op. Waar leeftijdsgenoten in die jaren al richting prepensioen dachten of van de VUT-regeling gebruik gingen maken, ging Nico onverstoorbaar verder. ‘Tijdens de afscheidsreceptie kwamen drie kenmerkende woorden steeds terug als er over Nico en zijn loopbaan werden gesproken’, zo vertelt William Oomen, de nieuwe directeur van Perfect Van Wamel BV. ‘En dat zijn Onvermoeibaar, Onstopbaar en Nauwkeurig. En dat zijn personele karaktereigenschappen waar je als bedrijf op kunt bouwen.

Privé
‘Dat ook zijn gezin direct én indirect een grote bijdrage heeft geleverd, werd onderstreept toen iemand tijdens de receptie zei dat Nico in al die jaren ruim 3.000 nachten in het buitenland heeft doorgebracht voor het bedrijf. Dat betekent dat Nico ruim 3.000 nachten niet bij zijn gezin is geweest om deze baan te kunnen uitvoeren op de wijze zoals hij dat heeft gedaan. Dat is een bijkomende prestatie van formaat’, vertelt William. En dat betekende voor Nico dat hij ook meermalen de repetitiebezoeken en uitvoeringen moest missen van Horssense muziekvereniging Excelsior en van de Horssense blaaskapel Die Lustigen Bläzer. Want muziek was naast zijn werk en zijn gezin die andere drijfveer waar Nico zich vol voor inzette.

Genieten
Na 55 jaar komt nu de periode dat inmiddels 73-jarige Nico zich helemaal aan zijn privéleven kan wijden. Soms laat men zich bij de start van het pensioen ontvallen dat men er van gaat genieten. Bij Nico is dat anders. Hij heeft al die jaren genoten van zijn werk en gaat dus niet genieten, maar gaat dat voortzetten. En of Nico nu achter de spreekwoordelijke geraniums kruipt, laat zich raden. Zijn vitaliteit zal hem zeker nog uitdagen om actief bezig te zijn. En namens de directie, al zijn collega’s, de vele zakenrelaties en niet te vergeten de familie van Wamel is hem en zijn naasten dat van harte en langdurig gegund.

Health fysiotherapie en training