Binnenkort kaartverkoop voor nieuwe streekmusical

Plaet Gespeuld brengt een streekmusical over de Tweede Wereldoorlog op de planken

Na het enorme succes van de vorige streekmusical ‘Kaol onder’ wordt er nu volop gewerkt aan de nieuwste productie die in het voorjaar van 2020 op de planken zal worden gebracht. Ook nu is het stuk weer van de hand van de niet te evenaren Antoon Hol, de man die de Maas en Waalse Volksmusical op de kaart heeft gezet.

Plaet Gespeuld
Deze groep heeft ten doel theaterproducties op de planken te brengen in het Maos en Waolse dialect gebaseerd op de geschiedenis en de cultuur van het Land van Maas en Waal. Steekwoorden: toneel, zang, dans, humor, ernst, waarheid met een knipoog. De medewerkers van deze theatergroep hebben allen een achtergrond in de Maos en Waolse toneelwereld. Met name hun bijdrages aan de vele producties van cultuurgroep De Bewaorsmiense als schrijver, regisseur, speler, organisator dient hierbij niet onvermeld te blijven.

75 jaar bevrijding
In 2020 is het 75 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd. Plaet Gespeuld wil dit gedenken met de streekmusical ‘Kracht naor Kruis’ gebaseerd op een Maas en Waals oorlogsdagboek. In de musical zal een lach maar zeker ook een traan niet ontbreken en dat is gezien het onderwerp een vanzelfsprekendheid. De Tweede Wereldoorlog heeft in de laatste fase diepe littekens achtergelaten bij vele nabestaanden en juist daarom is het een enorme opgave om op zorgvuldige wijze invulling te geven aan het verhaal, de muziek en de daarbij behorende songteksten.

Plaet gespeuld

Een kijkje in de repetitieruimte waar de voorbereidingen al in volle gang zijn. In de nieuwseditie van volgende week een reportage van zo'n repetitie. Eigen foto

Muzikale begeleiding
En over de muziek gesproken, ook nu zullen de muzikanten van de gelegenheidsformatie De Komkommers weer de muzikale omlijsting verzorgen zoals alleen zij dat kunnen. De bandleden laten weten het bij deze uitvoeringen nog grootser aan te willen pakken. De Komkommers bestaat uit de bandleden Bjorn ‘The Gull’ Meeuwsen op gitaar. Nard ‘The Thunderman’ van Dinteren op leadgitaar en mondharmonica, Bram ‘Bruce’ Zegers op de bas, Jeroen ‘The Pianoman’ de Heuvel op de toesten van de piano, orgel en accordeon. Sander ‘The Cajun’ Willems beheert slagwerk en wasbord.

Voorstellingen
De speeldata voor de streekmusical zijn:
vrijdag 3 april 2020 om 20.00 uur De Meent - Afferden
zaterdag 4 april 2020 om 20.00 uur De Meent - Afferden
zondag 5 april 2020 om 14.00 uur De Meent - Afferden
vrijdag 17 april 2020 om 20.00 uur De Rosmolen – Beneden-Leeuwen
zaterdag 18 april 2020 om 20.00 uur De Rosmolen - Beneden-Leeuwen
zondag 19 april 2020 om 14.00 uur De Rosmolen - Beneden-Leeuwen

Kaartverkoop
Op zaterdag 16 november start de openbare kaartverkoop voor ‘Kracht naor Kruis’. De verkoop voor Afferden is op die dag van 10.00 - 12.00 uur in de bar van De Meent te Afferden (alleen voor de uitvoeringen van 3, 4 en 5 april dus).

De verkoop voor Beneden-Leeuwen is op zaterdag 16 november van 14.00 - 16.00 uur in de bar van De Rosmolen te Benden-Leeuwen (voor de uitvoeringen van 17, 18 en 19 april en eventueel nog het restant van 3, 4 en 5 april).

Maximaal kunnen er 6 kaarten per persoon worden gekocht.
Entreeprijs 16 euro.

Kaartverkoop Plaet gespeuld

Van den Hurk Meubelen
Einderelatieadvies