Blik op Beneden-Leeuwen gaat vernieuwen

De digitale dorpskrant van Beneden-Leeuwen bestaat dit jaar 10 jaar en heeft in al die jaren elke week een nieuwseditie gepubliceerd. De 500ste editie verschijnt op 3 april. Het nieuws richt zich daarbij vooral op wat vrijwilligers betekenen voor ons dorp en onze activiteiten en waar zij zich dan mee bezighouden. Ook informatie van en over bedrijven kreeg volop de aandacht. Verenigingen maakten dankbaar gebruik van het digitale podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen of om leden te werven. Wekelijks worden gemeenteberichten geplaatst en kan men in reportages lezen over gebeurtenissen, al dan niet voorzien van fotoalbums.

Gehele regio
Deze formule is geweldig aangeslagen en vele inwoners bezoeken wekelijks de website. Nog altijd groeit die belangstelling en dat is allang niet meer in ons eigen postcodegebied. Ook buiten 6658 kijken steeds meer bezoekers naar onze nieuwseditie. Om die reden is besloten om de nieuwseditie te gaan uitbreiden met berichten en inzendingen vanuit de gehele regio. De pilot die hiermee de afgelopen periode is gedaan, was succesvol verlopen.

Enkele regels zijn van belang:
1. Beneden-Leeuwen blijft als belangrijkste onderwerp en krijgt altijd voorrang in de nieuwseditie. Alle berichten van en voor Beneden-Leeuwen zullen altijd bovenin de nieuwseditie te vinden zijn. Van de overige kernen uit de regio staan de berichten daaronder.
2. Uit alle overige dorpen van Maas en Waal kunnen berichten en verslagen worden ingestuurd. Er worden echter geen reportages gemaakt of interviews afgenomen buiten postcodegebied 6658. Het gaat voor de overige kernen dus uitsluitend om ingezonden berichten en verslagen.
3. De deadline blijft voor iedereen: woensdagavond 20 uur!!! Houd er rekening mee dat Blik op Beneden-Leeuwen een WEKELIJKSE nieuwseditie is, die elke vrijdagochtend verschijnt. Tussentijds wordt er niets geplaatst, de editie verschijnt eenmaal per week.
Let op: VOORBEELD - als een activiteit op zaterdag 11 juni plaatsvindt, zorg er dan voor dat jouw inzending al uiterlijk woensdag 1 juni op de redactie is ontvangen, zodat dit bericht geplaatst kan worden in de nieuwseditie van vrijdag 3 juni. Want dan staat jou bericht een week lang online, tot vrijdag 10 juni, zodat je een maximaal bereik hebt. Als je pas op 10 juni publiceert, heb je nog maar anderhalve dag bereik tot jouw activiteit plaatsvindt en staat het bericht de rest van de week dus als gepasseerde activiteit. Daar is niemand bij gebaat.
4. Ook bedrijven uit de gehele regio mogen informatieve berichten of persberichten insturen. Die worden een jaar lang onbeperkt en gratis in de nieuwseditie geplaatst mits een abonnement wordt afgenomen voor minstens één jaar. Neem voor meer informatie contact met ons op.
5. De redactie behoudt zich het recht voor inzendingen in te korten of te weigeren en zal daarvoor altijd een reden opgeven, maar verdere discussie daarover is uitgesloten.
6. Bij elke inzending wordt bij voorkeur een begeleidende foto meegestuurd, die vrij is van rechten en waarvan de bron wordt vermeld. Dit moet schriftelijk aan de redactie kenbaar worden gemaakt. Als er geen foto wordt meegestuurd, zoekt de redactie een begeleidende foto die relateert aan het onderwerp.

Inzendingen kunnen worden ingestuurd naar redactie@blikopbeneden-leeuwen.nl

Thomassen, Echte Bakker
Acam