Boeiend programma PinksterVaria 2018

In het Pinksterweekend (18, 19 en 20 mei) vindt in Altforst voor de 40e keer PinksterVaria plaats.

Vrijdag
Op vrijdagavond 18 mei vindt B-Frogg plaats, de succesvolle feestavond voor de jeugd vanaf 12 jaar, met dit jaar optredens van Derek Shots, DJ Gruwelijk en MC Don, Matte Frazzie, Mr. Lover Lover en als special guest Raymon Hermans
Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar t/m 16 mei en kosten € 7,50, aan de kassa betaal je € 10,-

Pinkstervaria

Foto: Reinier Jansen

Zaterdag
Op zaterdagavond 19 mei is er altijd live muziek in de feesttent, met dit jaar Mooi Wark! Kaarten kosten in de voorverkoop (die loopt t/ 16 mei) € 10,- en zijn te verkrijgen via de voorverkoopadressen of via ticketkantoor.nl/shop/pinkstervaria. Aan de kassa kosten ze € 12,50

Pinkstervaria

Foto: Reinier Jansen

Zondag
Op 1e Pinksterdag , 20 mei, is het dan voor de 40e keer beleven en genieten tijdens PinksterVaria. Uiteraard ontbreekt ook dit jaar het fierljeppen niet, ’s ochtends zijn er workshops, ‘s middags strijden de Hollanders tegen de Friezen.

De jaarmarkt wordt dit jaar weer door de organisatie zelf georganiseerd, en dat resulteert in een ouderwets mooie markt met veel leuke originele koopwaar, aangevuld met een carbootsale/kleedjesmarkt. Verder kan het publiek genieten van een groot aantal oude tractoren, zijn er oude ambachten te zien, is er de mogelijkheid om roofvogels van dichtbij te zien en zelf op de arm te voelen, en staat er een groot ‘boerenerf’ waar kinderen zich kunnen vermaken. 

Pinkstervaria

Fotocollage: Mireille Meuffels - Deckers

Op het Kikkerparadijs kunnen de kinderen zich uitleven: kleindieren, springkussens, een bungeetrampoline, pony rijden, een draaimolen, er wordt geschminkt en niet te vergeten de supersnelle rups De Vulcano. Alle activiteiten zijn gratis. Na het succes van vorig jaar, ook dit jaar weer de outdoorgames bedoeld voor jeugd v.a. 10 jaar, met o.a. een survivalparcours, boogschieten, zeepkistenrace, een klimtoren, een stormbaan, bungeerun  en nog veel meer. Ook hier geldt: deelname aan de activiteiten is gratis. Op een van de terreinen in het dorp vindt Froggypop plaats: enkele lokale bands krijgen een podium, met dit jaar: DiX, The Lacions en Paul P. Marijn. Op het terrein staan bovendien diverse foodtrucks. Overal op de route door het dorp is verder vermaak: Met Bumba, een Minion of met Micky en Mini Mouse op de foto, een ballonnen clown, de Knoaiers uit Puiflijk zorgen voor de muziek en Freerunners verzorgen demonstraties en workshops. Van 16.30 – 22.00 muziek in de feesttent tijdens de fierljep afterparty m.m.v. de band Broadway en DJ’s Bart en Daan.

Toegang: € 3,50 voor volwassenen en € 1,50 voor kinderen (3-12 jaar)
Voor meer informatie: www.pinkstervaria.nl   of facebook.com/pinkstervaria

IJssalon Ohlala
Schiks Hoortechniek