Braoiers nomineren clubs en personen

Tijdens de prinspresentatie kondigde president Jan namens de Braoiers een rubriek aan die dit jaar nieuw leven zal worden ingeblazen. Het gaat om de verkiezing Bovenste Beste Braoier 2019 en is bedoeld om een inwoner van Lauwe in het zonnetje te zetten vanwege zijn of haar verdiensten voor het dorp. De Braoiers hebben voor deze titel dit jaar drie mensen voorgedragen als genomineerden. Het zijn Jan Peters, die zich vooral voor sv Leones opvallend inzet als vrijwilliger. Herman van Gelder is genomineerd vanwege zijn vrijwilligerswerk voor onder andere verpleeghuis St. Elisabeth. De derde genomineerde is Rinie van Haren die zich elke week vrijwillig inzet om het dorpsnieuws te publiceren.

Naast de categorie personen is er nog een tweede categorie genomineerden. In die categorie worden drie clubs genomineerd om als Bovenste Beste Club 2019 te worden verkozen. De vrijwillige Brandweer groep Leeuwen, volleybalvereniging Isala ’77 en sv Leones zijn dit jaar genomineerd voor die titel. Tijdens de pronkzittingen halverwege februari zullen de winnaars bekend worden gemaakt. Op vrijdag 15 februari is de bekendmaking van de Bovenste Beste Club 2019 en op zaterdag 16 februari is de bekendmaking van de Bovenste Beste Braoier 2019.

In de rijke historie van CV De Braoiers is eerder al een soortgelijke waardering geweest. Inwoners van het Braoiersrijk die het Braoiersrijk landelijk onder de aandacht wisten te brengen, werden in de jaren ’90 verkozen tot Ambassadeur der Braoiers. In die eregalerij staan onder andere Jochem van Gelder, Anton Janssen en Ed van Heck.

Nominatie Bovenste Beste BraoierProfile Romijnders
Van den Hurk Meubelen