Braoiers nomineren clubs en vrijwilligers

Door Rinie van Haren

Tijdens de prinspresentatie kondigde president Jan namens de Braoiers de rubriek aan die vorig jaar nieuw leven werd ingeblazen. De verkiezing Bovenste Beste Braoier 2020 en is bedoeld om een vrijwilliger van Lauwe in het zonnetje te zetten vanwege zijn of haar verdiensten voor het dorp. De Braoiers hebben voor deze titel dit jaar drie mensen voorgedragen als genomineerden. Het zijn Theo van Oijen, die bekend is vanwege zijn treintje dat overal wordt ingezet. Bjorn Graven, coach van Lewabo is genomineerd vanwege de geweldige prestaties van het afgelopen jaar. De derde genomineerde is Rob Fogteloo die bestuurslid is van Verrassend Leeuwen, voorzitter van Dorpsplatform Beneden-Leeuwen en zich inzet voor diverse commissies bij Leones.

Bovenste Beste Braoier

Naast de categorie personen is er nog een tweede categorie genomineerden. In die categorie worden drie clubs genomineerd om als Bovenste Beste Club 2020 te worden verkozen. RTV De Leeuwen, Lewabo en het jubilerende Dweilorkest De Druppels zijn dit jaar genomineerd voor die titel. Tijdens de pronkzittingen op 7 en 8 februari zullen de winnaars bekend worden gemaakt. Op vrijdag 7 februari is de bekendmaking van de Bovenste Beste Club 2020 en op zaterdag 8 februari is de bekendmaking van de Bovenste Beste Braoier 2020.

Bovenste Beste Club

In de rijke historie van CV De Braoiers is eerder al een soortgelijke waardering geweest. Inwoners van het Braoiersrijk die het Braoiersrijk landelijk onder de aandacht wisten te brengen, werden in de jaren ’90 verkozen tot Ambassadeur der Braoiers. In die eregalerij staan onder andere Jochem van Gelder, Anton Janssen, Sjef van Oosteren en Ed van Heck.

 

Boetiek Favoriet
Paul Soetekouw financieel advies