24-05-2019 2 min. Patrick van Haren

Breedband in het buitengebied

Breedband in het buitengebied

De ontwikkelingen rondom de aanleg van glasvezel in het buitengebied volgen elkaar in hoog tempo op. Commerciƫle partij Glasvezel buitenaf heeft onlangs aangegeven dat zij gaan starten met de aanleg van een glasvezelnetwerk. Binnenkort vindt het eerste gesprek plaats tussen gemeente en Glasvezel Buitenaf. De inventarisatie van Digitale Stad loopt ondertussen gewoon door tot 12 juni.

Ondanks het bericht van Glasvezel buitenaf dat zij gaan starten met de aanleg van een netwerk, gaat de inventarisatie van Digitale Stad nog steeds door. Bij voldoende aanmeldingen start Digitale Stad dit jaar nog met de aanleg van een glasvezelnetwerk in West Maas en Waal. Hiervoor is het wel noodzakelijk dat minimaal 50% van de benaderde inwoners in het Rivierengebied zich aanmeldt. Het is dus nu aan de inwoners om een keuze te maken tussen beide aanbieders en aan te melden. Naar verwachting maakt Digitale Stad uiterlijk 14 juni bekend of het project van start gaat.

Gemeente West Maas en Waal werkt samen met Digitale Stad om een hoogwaardig glasvezelnetwerk te realiseren in het buitengebied. De keuze voor een samenwerking met deze partij is simpel: zij leggen het netwerk aan onder de voorwaarden die we stellen voor een hoogwaardig en toekomstvast netwerk voor onze inwoners. Deze voorwaarden zijn onder andere: 100% dekking, een open netwerk, geen toeslag voor inwoners in het buitengebied en geen extra aansluitkosten (mits binnen twee maanden een abonnement is afgesloten).

Aanmelden bij Digitale Stad
Aanmelden kan tot en met 12 juni via de website www.digitale-stad.nl. Op deze website kunt u ook controleren of uw adres in aanmerking komt voor een glasvezelaansluiting. Indien uw adres niet binnen het doelgebied valt, meldt dit dan bij Digitale Stad via 085-0711944 of info@digitale-stad.nl.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.