Buikschuivend naar de bel

Op zondag 1 juli 2018 staat traditiegetrouw tijdens “de Dag van Leeuwen” het spectaculaire buikschuiven weer op het programma. Voor de 18e keer wordt dit jaar de Maas &Waalse buikschuifkampioenschappen gehouden in Beneden-Leeuwen. En net zoals vorig jaar ligt ook nu weer de buikschuifbaan bij de Sportlaan, waar de buikschuivers veel bekijks kunnen verwachten.

Men kan deelnemen in een viertal categorieën: mannen, vrouwen, jongens en meisjes. In iedere categorie wordt zowel een teamtitel als individuele titel vergeven.  Er wordt geschoven in de categorieën Senioren (14+) en Junioren.

Een buikschuifteam bestaat uit vier personen. Voor de teamprestatie worden alle beste tijden van de teamleden bij elkaar opgeteld. Het team dat bij elkaar opgeteld de snelste tijd heeft, wint de titel Maas &  Waalse Buikschuifkampioenen 2018. 

De opdracht is simpel: schuif zo snel na aanloop naar de bel. Een ferme aanloop, goede afzet en daarna zo snel mogelijk naar de bel glijden over een spekgladde schuifbaan, dat is het recept. Doe gezellig mee en schuif jezelf en je team in de prijzen. Voor de top drie in iedere categorie liggen mooie prijzen klaar die ‘de Dag van Leeuwen’ nog leuker maken.

Het gaat natuurlijk niet om het winnen alleen, maar het gaat natuurlijk vooral om de gezelligheid bij het buikschuiven. Ieder deelnemend team krijgt een stapel consumptiemunten om de barmedewerkers bezig te houden.

Het buikschuiven wordt gehouden van 12.00 uur tot uiterlijk 17.00 uur.  Teams zijn hooguit een half uur actief bezig met het buikschuiven, daarvoor en daarna heb je alle tijd om ‘de Dag van Leeuwen’ te beleven met al zijn activiteiten. Of je gaat gewoon kijken naar de andere buikschuivers, dat mag natuurlijk ook.

Het buikschuiven wordt natuurlijk weer voorzien van commentaar waarbij de nodige gekkigheid voorbij zal komen, een act op zich! Het is aan te raden waterschoenen of sportsokken te dragen. Inschrijven is vanaf  heden  mogelijk via de website www.dagvanleeuwen.nl  en dan via de button ‘inschrijving buikschuiven’.

Ciska s Mode
Compact Rent