Carnaval bij de Braoiers is voor iedereen

Ook dit jaar heeft C.V. de Braoiers weer een prachtig programma voor elkaar weten te krijgen waarbij iedereen uit zijn dak kan gaan. Op vrijdag is de warming-up met de scholen in het Braoiersrijk. Na de optocht van de Leeuwenkuil en de Wijzer door de straten van Leeuwen, is er nog een bomvol programma van de leerlingen in de Rosmolen.

Op zaterdagmiddag is het dan tijd voor de Jeugdreut van Lauwe welke elk jaar steeds mooier en groter wordt. De start is om 14:00 uur en iedereen mag hieraan deelnemen en inschrijving is hier niet voor nodig. Na de optocht is het tijd voor het jeugdbal in Residentie de Rosmolen waarbij DJ Sem de zaal verder zal opzwepen met de mooiste carnavalsmuziek!
Om 19:00 uur is er de carnavalsmis in de St. Alphonsus kerk in Beneden-Leeuwen met medewerking van Trug in de tèd.

Vanaf 20:30 uur is het tijd voor het Hosmolenbal met de Gebroeders Ko, Pascal Rederker en DJ Galaga. Tussen deze geweldige optredens zal de Lauwse Dj Ronn de stemming verder verhogen! Kaarten zijn verkrijgbaar bij Brasserie de Rosmolen, Feestwinkel van Beuningen en online via www.braoiers.eu.

Zondag staan de straten van Lauwe weer vol publiek aan de route waarlangs de Grote Reut van Lauwe zal trekken. De start is om 15:11 uur nadat het hijsen van het fust en de sleuteloverdracht hebben plaatsgevonden. Aansluitend is er in de Residentie van de Braoiers het Grote Reut Bal met DJ Willem en Zanger Lex. De toegang is gratis.

Grote Reut van Lauwe

Op maandag is er vanaf 10:30 uur het Snotneuzenbal met springkussens, schminken, ballonnen en optredens van de dansgardes, maar bovenal heel veel plezier en carnavalsmuziek verzorgd door DJ Sem. Een gezellige en superleuke familiedag.
In de avond staat alweer de 3de editie van het tirolercarnaval op het programma met de waanzinnige liveband Wir Sind Spitze en DJ Matte Frazzie, een super aangename sfeer, waar het steeds drukker wordt! De entree voor deze avond is nog steeds geheel gratis!!

Nieuw op dinsdagmiddag is het senioren carnavalsmatinee “Op Losse Schroeven”. Deze middag staat in het teken van ouderwetse gezelligheid, bijbehorende muziek en carnavaleske humor. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje, waar iedereen zittend, of dansend kan genieten van een carnavalsmatinee. Oudgediende ‘Just Fred’ (bekend van feestband Travel) zal diverse optredens geven deze middag. Muzikaal wordt het verder opgevuld door DJ Willem en komt er een speciaal optreden van ´De Lauwse Floppers´, die voor deze middag een keer niet de Amsterdamse Arena, maar de Lauwse Residentie op de kop komen zetten. De entree is uiteraard gratis!

Muntjesbal

Dinsdagavond sluiten we af met het leste muntenbal en de prijsuitreiking van de Grote Reut van Lauwe met tot slot het letterlijk en figuurlijk laten vallen van het doek van carnaval 2020! Kortom, een geweldig programma waarbij geprobeerd is een zo breed mogelijk programma neer te zetten voor iedereen die carnaval een warm hart toe draagt.

Want ge wit ut. Schik make tis mee daluk!

Smulders Car Expert
Van den Hurk Meubelen