Coen de Lange Memorial Boccia Toernooi

De dertiende editie vindt plaats op zondag 12 januari 2020 in mfa de Rosmolen te Beneden-Leeuwen

Op zondag 12 januari 2020 organiseert de Aangepaste Sport Vereniging Vizier uit Beneden-Leeuwen voor de 13e keer het boccia toernooi ter nagedachtenis aan hun clublid Coen de Lange die in de zomer van 2006 onverwacht is overleden. We gedenken ook ons clublid Maykel Brouns die in 2012 is overleden. Hij genoot net als Coen enorm van Boccia en heeft in 2010 bij de recreanten het Coen de Lange Memorial toernooi gewonnen.  Wij dragen dit toernooi ook op aan alle andere overleden sporters, scheidsrechters en begeleiders die zich actief hebben ingezet voor Boccia.

Aan dit toernooi doen dit keer het ongeveer 50 sporters met een lichamelijke beperking mee uit Nederland en België, waaronder ongeveer 15 personen van onze eigen vereniging ASV Vizier. Tijdens dit toernooi wordt er gestreden om de wisselbekers voor wedstrijdspelers en recreanten. Er is ook gedacht aan de nieuwe spelers, voor hen zijn er aparte prijzen te verdienen.

Boccia

Boccia is een sport voor mensen met een (ernstige) lichamelijke beperking en wordt zowel in wedstrijdverband als recreatief gespeeld. Boccia is een paralympische sport en lijkt erg op ‘jeu de boules’. Het verschil is onder andere dat de ballen van leer zijn en dat er diverse hulpmiddelen gebruikt kunnen worden om deze sport te beoefenen. Men speelt met 1 witte (jack), 6 rode en 6 blauwe ballen.

De leden van ASV Vizier trainen iedere donderdagavond van 18.00 uur tot 19.30 uur in de sportzaal van MFA Rosmolen te Beneden-Leeuwen. Tijdens deze avond is er naast een serieuze training ook ruimte voor een lolletje en is het reuze gezellig. Soms wordt de training na afloop afgesloten in de gezellige Brasserie met beheerders Fred en Jolanda. Wie een keer wil komen kijken of mee wil doen kan tijdens de trainingsavond gewoon binnen lopen.

Boccia

Wie wil zien wat de sport inhoud en hoe mensen met een lichamelijke beperking heel veel plezier beleven aan het spelen van Boccia kan zondag 12 januari 2020 komen kijken in MFA de Rosmolen, Leliestraat 19, 6658 XN Beneden-Leeuwen. De wedstrijden beginnen om half 10 en rond 16.00 starten de finalewedstrijden. De finales zijn voor de sporters, begeleiders en supporters een spannende afsluiting van een lange en intensieve sportdag. Iedereen is van harte welkom om daarbij aanwezig te zijn. 

Sponsoren van dit toernooi zijn wederom de Dirk Kuyt Foundation en Fonds Gehandicaptensport. Wij danken hen voor hun bijdrage. Voor meer informatie kunt u kijken op onze website www.asv-vizier.nlof facebook www.facebook.com/ASVVizier of mailen naar asv.vizier@gmail.com

Boccia

Maarten Kocken Keurslager
Mondmedicentrum