19-07-2019 1 min. Patrick van Haren

Compensatieregeling zorgverzekering

Compensatieregeling zorgverzekering

Heeft u een laag inkomen?
En heeft u een aanvullende zorgverzekering? Dan heeft u misschien wel recht op een bijdrage voor de premie van uw zorgverzekering.

Voor wie is het?
De regeling is voor mensen met een lager inkomen en weinig of geen vermogen. Daarom vraagt de gemeente West Maas en Waal in voorkomende situaties altijd om informatie over uw inkomen en vermogen. ‘We kijken daarna graag samen met u of u recht heeft op een bijdrage voor de premie van uw aanvullende zorgverzekering,’ aldus de gemeente.

Waarop heeft u recht?
U krijgt een bijdrage van € 215,- per volwassene per jaar. U moet wel aanvullend verzekerd zijn. Let op: Doet u in 2019 een beroep op deze Compensatieregeling? Dan heeft u geen recht op de regeling Chronisch zieken en gehandicapten over 2019.

Hoe werkt het?
Veel mensen hebben van de gemeente West Maas en Waal al een brief met een aanvraagformulier toegestuurd gekregen. Heeft u géén brief gehad maar denkt u wel recht te hebben op de Compensatieregeling? Bel of mail dan met het Klantcontactcentrum van onze gemeente en vraag het formulier aan. Dit kan door een e-mail te sturen naar: bijzonderebijstand@westmaasenwaal.nl Of door te bellen naar T 14 0487.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.