Containers voor incontinentie materiaal en luiers geplaatst

Vanaf heden wijzigt de afvalinzameling in de gemeente West Maas en Waal. Avri haalt het restafval niet langer op aan huis. Inwoners moeten het restafval wegbrengen naar een ondergrondse container in de buurt. Deze verandering heeft grote gevolgen voor inwoners met bijvoorbeeld luiermateriaal zoals incontinentieluiers of babyluiers. Daarom staan er vanaf heden speciale containers voor dit materiaal.

Containers voor luiers

De container staat onder andere in de Pastoor Zijlmansstraat nabij de ingang van de Fysiotherapie. Foto: Markeon

Inwoners met (incontinentie)luiers hebben meer restafval en zijn hierdoor duurder uit. Voor deze inwoners heeft de gemeente een oplossing. Zij kunnen dit afval wegbrengen zonder extra kosten. Wethouder Ton de Vree: “Hierdoor verbeteren we de leefbaarheid in de dorpen. West Maas en Waal loopt hiermee vooruit op de andere Avri gemeenten. Zij nemen pas later dit jaar een besluit over het apart inzamelen van dit materiaal.”

Speciale zakken voor luiermateriaal
Het inleveren van het incontinentiemateriaal en babyluiers moet in speciale luierzakken. Deze zakken zijn gratis af te halen bij de balie van het gemeentehuis, de drogisterij in Beneden-Leeuwen, twee apotheken (Dreumel en Beneden-Leeuwen) en twee huisartsenpraktijken (Maasbommel en Beneden-Leeuwen).

Speciale containers staan in elk dorp
Afgelopen vrijdag zijn de containers geplaatst. Hierop staat nu nog ‘inco’. Er wordt nog een logo van een luier opgeplakt. In elke dorpskern staat (tenminste) één container. Meestal in de buurt van een glasbak of textielcontainer. Inwoners kunnen hierin gratis de speciale luierzak met hun incontinentiemateriaal en babyluiers kwijt. De containers zijn niet bedoeld voor (latex) handschoenen, billendoekjes, washandjes, stomamateriaal, onderleggers, zalfpotjes en tubes.

Ook een flyer
De gemeente heeft een speciale flyer gemaakt. Hierop staat de noodzakelijke informatie over dit onderwerp. Ook op de website is meer informatie te vinden: westmaasenwaal.nl/luiermateriaal. De locaties van de containers zijn hier ook te vinden.

Incontinentiemateriaal

Nieuwseditie Blik op Beneden-Leeuwen vrijdag 5 juli 2019

Smulders Car Expert
Lemmers Zaadhandel