Cornelissen nieuwe hoofdtrainer Leones

Met het vastleggen van André Cornelissen heeft Leones de opvolger van Martijn Bartels voor volgend seizoen in huis. Martijn Bartels heeft in november van het vorig jaar aan het bestuur laten weten dat hij aan zijn laatste seizoen bezig is bij Leones. Na 2,5 jaar is voor hem de tijd rijp voor nieuwe uitdagingen. In zijn eerste seizoen voor Leones heeft hij de Leeuwense club het kampioenschap bezorgd. Vorig jaar wist hij een periodetitel binnen te slepen.

Cornelissen

André Cornelissen neemt vanaf de zomer het stokje over van Bartels. De 51-jarige Millenaar heeft al een lange trainerscarrière achter zich. Al in 1985 is hij begonnen als trainer bij diverse jeugdteams waaronder o.a. de jeugd van VVV. Tussen 2000 en 2018 was hij hoofdtrainer bij achtereenvolgens EVVC uit Vinkel (4e klasse), HVCH uit Heesch (3e klasse), Volharding uit Viierlingsbeek (2e klasse), TOP uit Oss (1e klasse), Olympia’28 uit Boxmeer 4e klasse en Erp (2e klasse). Na zijn periode bij Erp besloot hij even geen nieuwe club te trainen omdat hij het te druk had met zijn baan als sportconsulent bij de Gemeente Tilburg en zijn eigen bedrijf Uitblinken, dat o.a. voetbalclinics voor de jeugd verzorgt. Halverwege het seizoen 2018-2019 klopte Union bij hem aan om als interim coach het seizoen af te maken en de club voor degradatie te behoeden, hetgeen hij met verve heeft gedaan. Als vrijwilliger heeft hij Sportontwikkelingsprojecten begeleid in Kenia en Burkino Faso.

Na een jaar zonder club is Leones blij dat het André heeft kunnen strikken als hoofdcoach en denkt daarmee de juiste opvolger van Martijn Bartels binnen te hebben gehaald.

C.V. De Braoiers
Smulders Car Expert