21-09-2018 2 min. Patrick van Haren

Corsoclub Maas en Waal tript van vreugde

Corsoclub Maas en Waal tript van vreugde

De afgelopen vijf jaar al vier keer een podiumplaats

Paddo’s zorgen voor een hallucinerende werking. Bij consumeren kan een trippende werking optreden. De vrijwilligers die de afgelopen maanden in aanraking zijn geweest met die paddo’s konden bijna niet wachten tot de uitslag van het 58ste Fruitcorso bekend werden gemaakt. Maar toen eenmaal bekend werd welke prijs aan Corsoclub Maas en Waal werd toebedeeld, begonnen de vrijwilligers bijna echt te trippen. De ontlading was groot nu er voor de derde keer in vijf jaar een tweede prijs is behaald. Corsoclub Maas en Waal draait als jongste deelnemer al jaren mee in de top met vernieuwende elementen en verrassende en gedurfde ontwerpen.

Vorig jaar was de ontlading al groot toen de Pinguïns in Duikvlucht werden beloond met een derde prijs en de Innovatieprijs. Een heel bijzondere wagen met kilometers aan strakgespannen visgaren waarin de pinguïns in een denkbeeldige aquarium spartelden. Dit jaar werd de feestvreugde nog eens extra opgeschroefd nu de Maas en Waalse club na vorig jaar opnieuw een treetje hoger mag klimmen op het erepodium.

Corsoclub Maas en Waal

Het bijzondere aan deze praalwagen is de afwijking van de beide zijden. Evenals in 2014 (Street-art) kent ook deze wagen twee geheel verschillende zijden.

Paul Zwaan: ‘Je ziet nog altijd corsowagens die vasthouden aan traditionele aspecten. Met alle respect maar er is zoveel meer en het Fruitcorso is klaar voor vernieuwing. De verlichting is dit jaar een nieuw onderdeel, maar daar heb ik niet heel veel aandacht aan besteed. Er is een Tielse sponsor die ons heeft bijgestaan in het uitlichten van zoveel mogelijk details. Ik hecht veel meer waarden aan de kwaliteit en uitstraling van de wagen en de beoordeling van de jury.’ Paul is een jonge ontwerper die de uitdaging durft aan te gaan en elk jaar weer met heel bijzondere en vernieuwende ontwerpen aankomt.

Corsoclub Maas en Waal

De uitslag van het Fruitcorso 2018 is als volgt:

Grote wagens

1 Culemborg – Vrouwenopstand 1650
2 Maas en Waal – Paddo’s
3 Drumpt
4 Buren - Oude bessen - 292 punten
5 Maurik – Life down under
6 Neerijnen
7 Zoelen
8 Geldermalsen
9 Tiel
10 Kerk Avezaath
11 Echteld
12 Tricht

Jeugdwagens

1 Geldermalsen
2 Culemborg
3 Zoelen
4 Tiel
5 Drumpt
6 Passewaaij


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.