Culturen ontmoeten elkaar

Op zaterdag 20 april vindt de eerste Multi Culti Middag plaats van Maas en Waal. Op deze middag kunnen inwoners uit Maas en Waal gratis hapjes komen proeven, mensen ontmoeten en naar de muziek luisteren van de verschillende culturen die woonachtig zijn in onze gemeente. De organisatie van deze ontmoetingsmiddag is in handen van Platform Gehandicapten Maas en Waal, die voor dit leefbaarheidsinitiatief uit handen van de gemeente West Maas en Waal een eenmalige subsidie van 750 euro heeft ontvangen.

Ontmoeten
Diana Hijmans legt namens het organiserende Platform uit: ‘Er zijn mensen die vanwege de onveilige situatie hun vaderland hebben moeten verlaten, soms in allerijl, en in onze gemeente onderkomen hebben aangeboden gekregen om hier hun nieuwe bestaan op te bouwen. Die nieuwe inwoners zouden zomaar opeens jouw nieuwe buren kunnen zijn. Om deze mensen te leren kennen en begrip te krijgen voor hun cultuurachtergrond is er een speciale ontmoetingsmiddag georganiseerd in en rondom ‘Ons Huukske’. Deelnemers uit verschillende landen maken heerlijke hapjes om ze op die middag uit te delen.’

Multi Culti Dag

Voor jong en oud
Op de Multi Culti Middag is het natuurlijk geen eenrichtingsverkeer, want de nieuwe bewoners kunnen ook kennismaken met onze cultuur en bezigheden. Er is een speciaal voor kinderen ingerichte hoek waar zij zich kunnen vermaken. Een culturele middag voor het hele gezin dus. Saxofonist Nader Issa uit Boven-Leeuwen zal zorgen voor een muzikale bijdrage en de organisatie zoekt nog naar meer muzikanten en /of muzikale bijdrages.

Multi Culti Middag
Datum: zaterdag 20 april 2019
Tijd: van 12.00 tot 16.00 uur
Locatie: Ons Huukske, Zonnebloemstraat 3 (ingang Seringenstraat)
Entree: Gratis toegang voor iedere belangstellende.

Multi Culti Dag

Hent de Vries
Cartouche