22-06-2018 2 min. Patrick van Haren

De familiedag van Leeuwen

De familiedag van Leeuwen

Soms hoor je mensen zeggen: Elke braderie is hetzelfde. Voor mij hoeft dat niet, al die kramen. Maar op De Dag van Leeuwen kom je ze dan toch tegen. Want de Dag van Leeuwen is heel veel meer dan een braderie. Natuurlijk is het Lauws Mertje niet meer weg te denken. Een gezellig en zeer afwisselend lint van kramen waar kooplui op geheel eigen wijze hun koopwaar aan de passanten probeert te slijten. Maar er is veel meer. Lees maar eens verder.

Lauws Mertje

Het Lauws Mertje kenmerkt zich door de grote verscheidenheid en bezienswaardigheden. Foto: Herman van Beek

Op zondagmiddag, tijdens de 21ste Dag van Leeuwen zullen er vooral feestelijke klanken door de straten klinken. Diverse bandjes en muziekkapellen zoals de Drutense Free Style Herrie Kapel, het uit Mook afkomstige dweilorkest De Heituters en de Maas en Waalse formatie Blue Bayou zullen het evenement muzikaal ondersteunen.

Gezellige terrasjes, drankcaroussels, foodwagens en muziekpodia zullen langs de route niet ontbreken. Straattheater is er volop aanwezig en met allerhande gekkigheden dragen zij zeker bij aan het unieke karakter van de “Dag van Leeuwen”.
In de Sportlaan staat de buikschuifbaan opgesteld waar men een gooi kan doen naar de titel Buikschuifkampioen 2018.
In de Molenlaan zullen bijzondere auto’s staan van de Oldtimerclub en in de Zandstraat is er een Kunstplein. Daarnaast kan de wat oudere jeugd op het Dorpsplein gebruik maken van The Striker en de bungeetrampoline.

De Heituters uit Mook

Dweilorkest De Heituters uit Mook zullen met hun muzikale kwaliteiten het publiek ongetwijfeld in een feestelijke stemming brengen. Eigen foto

Dweilorkesten zullen een vrolijke noot voor iedereen spelen. Op “de Wiel” is er een Kinderplein gecreëerd met verschillende springkussens en allerlei andere attracties.

Ook Joris de Ballonnenclown is van de partij. Aan het einde van de middag zorgen in de feesttent op “de Wiel” Dj Mike, coverband Slamm en John West voor de nodige gezelligheid en gaan zij het geweldige weekend afsluiten.
De “Dag van Leeuwen” begint om 11.00 uur en de toegang is GRATIS.

Blue Bayou


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.