17-08-2018 3 min. Patrick van Haren

De Kinderloop voor Hoop

De Kinderloop voor Hoop

De Kinderloop is een korte versie van de SamenLoop en speciaal bedoeld voor kinderen t/m groep 8 maar ook oudere broers/zusjes of vriendjes/vriendinnetjes die het leuk vinden zijn van harte welkom. Waar de 24 uur durende SamenLoop voor volwassenen symbool staat voor de voortdurende strijd tegen kanker gaan we met de kinderen een wandeltocht houden van 24 minuten. We lopen over hetzelfde terrein en hebben hetzelfde doel, het leven vieren en zoveel mogelijk geld ophalen voor kanker onderzoek! De KinderLoop zal plaatsvinden op zaterdag 15 september ’18 en zal starten om 16.30 uur.

Kinderloop
Helaas worden ook kinderen geconfronteerd met kanker. Ze kennen vaak wel iemand die ziek is geweest of misschien zelfs is overleden aan kanker. De KinderLoop is een mooie manier om dit onderwerp bespreekbaar te maken. Het biedt kinderen bovendien de kans om zich in te zetten voor een goed doel. De jonge deelnemers krijgen allemaal aan de start een paars SamenLoop t-shirt. Ze lopen in teams en worden begeleid door een volwassene. Aan de finish ontvangen alle deelnemers een aandenken, een blijvende herinnering aan een bijzondere dag! Deelname aan de KinderLoop is geheel gratis maar we willen de deelnemende kinderen wel uitdagen om zoveel mogelijk geld bij elkaar te verzamelen voor het KWF. Ze kunnen dit doen door zich te laten sponsoren door opa’s en oma’s, ooms en tantes, buren en andere vrienden of bekenden. Ze kunnen klusjes doen, lege flessen inzamelen of zelfgemaakte knutselwerken verkopen.

Kaarsenzakken
Daarnaast kunnen de kinderen kaarsenzakken verkopen. Deze kaarsenzakken worden via de SamenLoop verstrekt. Op een kaarsenzak kan de koper een wens of persoonlijke boodschap schrijven en kinderen kunnen er ook een tekening op maken. De kaarsenzakken worden vervolgens weer ingeleverd voor het evenement begint. Tijdens de SamenLoop worden alle kaarsenzakken langs het parcours gezet met een kaars erin. Tijdens de kaarsenceremonie worden de kaarsen aangestoken zodat de volwassen wandelaars gedurende de nacht omringd zijn door een zee van licht.

Inschrijven
In onze gemeente zijn er een aantal scholen die inmiddels hun medewerking hebben toegezegd. Inschrijven kan wellicht via jouw school of anders rechtstreeks bij de organisatie van het evenement. Het Kinderloop inschrijfformulier is te downloaden vanaf deze site en tevens te vinden op onze facebook pagina Kinderloop Beneden-Leeuwen. Het ingevulde formulier kan gemaild worden naar kinderloop2018@gmail.com of ingeleverd worden op één van de volgende adressen:

- MFA De Rosmolen, Leliestraat 19 te Beneden-Leeuwen

- M. Jacobs, Koningsland 7 te Beneden-Leeuwen

- M. Budde, Kasteelstraat 16 te Wamel

Amusement
Voorafgaand aan de start ontvangen alle deelnemende kinderen een paars SamenLoop t-shirt en zullen we op muziek een gezamenlijke warming-up doen. Op het terrein zal er veel vermaak voor de kinderen zijn en uiteraard kunnen ook de ouders, familie en alle andere belangstellende terecht voor een hapje en een drankje. De openheid en eensgezindheid maken van de SamenLoop voor Hoop een evenement dat iedereen raakt! Meedoen aan de Kinderloop is natuurlijk vooral heel erg leuk!

Ben je enthousiast geworden? Schrijf je dan vandaag nog in en ga aan de slag om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek. De commissie Kinderloop is voor vragen / opmerkingen / sponsoring en uiteraard inschrijvingen te bereiken via onze Facebook pagina of door een mail te sturen naar kinderloop2018@gmail.com

We hopen jullie allemaal te zien op zaterdag 15 september, tot dan!


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.