21-09-2018 2 min. Patrick van Haren

De Lijnbaan van Syndion viert 10-jarig bestaan

De Lijnbaan van Syndion viert 10-jarig bestaan

Alweer tien jaar lang voelen bewoners en medewerkers van De Lijnbaan in Beneden Leeuwen zich thuis op hun mooie woonlocatie. Ze kennen hun dorp en de inwoners vaak goed. Op 7 oktober willen ze dit jubileum graag met elkaar vieren!

Kent u De Lijnbaan nog niet? De Lijnbaan is een woonlocatie van Syndion. Er wonen 12 mensen met een lichamelijke beperking en/of niet-aangeboren hersenletsel. Het is een ruim en modern complex met twee gezamenlijke ruimtes, een terras en een mooie tuin. De meeste bewoners gaan overdag naar hun werk of dagbesteding. Na een drukke werkdag drinken ze graag samen een bakkie koffie en bespreken ze hun dag.

Gezocht: vrijwilligers!

Vrijwilligers zijn onmisbaar op de Lijnbaan. Zij ondersteunen bewoners en begeleiders door gezellig een spelletje te doen, samen een wandeling te maken, een boodschapje te doen, te tuinieren of gewoon een praatje te maken. Op dit moment zijn we dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Naar mensen die hun kwaliteiten en betrokkenheid in willen zetten om de bewoners te ondersteunen. En die, zoals de bewoners het zelf zo mooi zeggen, humor hebben en tegen hun verlies kunnen. We zoeken mensen die met één of meerdere bewoners iets willen doen, die een keer per week een lekkere maaltijd willen koken of die het bijvoorbeeld leuk vinden om in onze tuin te helpen.

Voor cliënten betekent het enorm veel als zij - naast professionele ondersteuning - ook tijd en aandacht krijgen van vrijwilligers. Syndion waardeert haar vrijwilligers enorm. Daarom kunnen zij een vrijwilligersvergoeding krijgen, krijgen zij aan het eind van het jaar een attentie en kunnen ze gebruik maken van scholing.

Vrijwilliger worden op de Lijnbaan: iets voor u? Kom dan gezellig een keertje langs op de Lijnbaan aan de Wielstraat 114 in Beneden-Leeuwen! De koffie staat altijd klaar! Of neem contact op met de Lijnbaan, tel: 0487 591063 en vraag naar Reinanda en Clementine.

De Lijnbaan


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.