Deel Efteling twee uur langer open in meivakantie

In de meivakantie is een gedeelte van de Efteling langer geopend. Van 13 april t/m 5 mei is een deel van het park 2 uur langer open. Restaurant De Gulden Gaarde bij Droomvlucht blijft ook langer open tijdens de meivakantie.

In oktober kondigde de Efteling al aan dat in 2019 niet alleen tijdens de herfst- en kerstvakantie extra lang geopend is, maar dat in de meivakantie ook een pilot wordt gestart met een gedeeltelijke avond-openstelling. We stelden Coen Bertens, Directeur Park, een aantal vragen over deze test.

Waarom start de Efteling met deze pilot?
"Om gasten meer tijd te geven om attracties te bezoeken, samen een hapje te eten en souvenirs te kopen, verruimen we de openingstijden in drukkere periodes. In weekenden in september en oktober, alle dagen van de Nederlandse en Belgische herfstvakantie (van 12 oktober t/m 3 november) én tijdens de kerstvakantie (van 21 december 2019 t/m 5 januari 2020) is de hele Efteling open van 10.00 uur tot 20.00 uur. Tijdens de meivakantie, dus van 13 april tot en met 5 mei 2019, is de Efteling gedééltelijk langer geopend: van 18.00 tot 20.00 uur. Voor deze extra uren hoef je niets extra’s te betalen. We zijn vooral benieuwd of onze gasten hier blij van worden!”

Efteling

Is het een eenmalige pilot?
“Dat weten we nu nog niet. Of de gedeeltelijke parkopenstelling tijdens de meivakantie succesvol is, hangt af van vele factoren. We zijn vooral benieuwd of onze gasten hier blij van worden!”

 Welke attracties blijven langer open?
“Tot 20.00 uur kun je genieten van alle sprookjes in het Sprookjesbos, een aantal molens op het Anton Pieck Plein, de attracties Droomvlucht, Villa Volta, Vogel Rok, Monsieur Cannibale, Symbolica en de parkshows Raveleijn en Aquanura. Van 13 april tot en met 5 mei 2019 zijn er dagelijks 4 Raveleijn-shows: om 13.00 uur, 15.00 uur, 17.00 uur en 19.00 uur.”

Kun je ook iets eten en drinken in die extra uren?
“Natuurlijk zijn er restaurants en kleinere horeca-punten geopend. Je bent van 13 april tot en met 5 mei 2019 ook ’s avonds van harte welkom bij de Hollandsche Gebakkraam, De Gulden Gaarde, De Gebrande Boon, Glad IJs, Polles Keuken, Pinokkio’s pizza en pasta restaurant, De Vrolijke Noot, De Octopus, ‘t Wapen van Raveleijn, Het Witte Paard en Panorama à la Carte. Bovendien zijn de souvenirwinkels Efteldingen, Marskramer, de Symbolica-shop en De Gulden Gaarde open. Net als bij Het Huis van de Vijf Zintuigen zijn alle toiletten vlakbij de attracties en restaurants geopend.”

Efteling

Ciska s Mode
Autoservice van Rijn