DijkenLoop kent vele variaties

Op vrijdag 30 augustus start de Pax ColorRun 3 km voor deelnemers van 12 t/m 19 jaar om 20:00 uur in Beneden-Leeuwen. Deze inmiddels zeer populaire ColorRun stond in 2015 voor het eerst op het programma van Dijkenloop. Dit onderdeel is speciaal bedoeld voor jongens en meiden die op de middelbare school zitten (12 t/m 19 jaar) waarbij fun en beleving voorop staan. Tijdens de 3 km die je loopt, word je onderweg bedolven onder gekleurd poeder. Trek een wit T-shirt aan, zet ter bescherming een zonnebril op en laat je onderdompelen in allerlei fantastische kleuren. Ook zul je onderweg maar liefst vier speciaal gebouwde obstakels tegen gaan komen. Zo wordt de run nog uitdagender! Doe mee en kom genieten van deze spectaculaire ColorRun! Uiteraard zijn naast leerlingen van de Pax, ook leerlingen van andere scholen van harte welkom! Enjoy it together!

Naast vele sportieve activiteiten op zaterdag zijn er op zondag weer hardlooponderdelen op diverse afstanden. De Rabo jeugdlopen zijn er voor drie leeftijdsgroepen en evenzoveel afstanden. Voor de kinderen tot 6 jaar staat een afstand van 650 meter op het programma. De jeugdlopers van 7 tot 10 jaar lopen 1300 meter en de kinderen van 10 tot en met 12 jaar lopen maar liefst 1800 meter.

Dijkenloop

Een archieffoto van een eerdere jeugdloop. Foto: Markeon

De Perfekt Van Wamel Halve Marathon is bedoeld voor lopers vanaf 15 jaar en start na de jeugdlopen. Tien minuten daarna starten de lopers die een afstand van 10 km gaan afleggen. De Uit®waarde TrailRun gaat ook over een afstand van 10 km en start direct daarna. De 5 km-loop is bedoeld voor iedereen van 13 jaar en ouder en start om 10.15 uur.

Jubileumonderdeel dit jaar is de 1/8 Triathlon

In dit jubileumjaar zal als extra jubileumonderdeel de 1/8 triathlon plaatsvinden. Een triathlon is een sport die uit meerdere disciplines bestaat. De 1/8 triathlon bestaat uit: 500 m zwemmen,
20 km wielrennen en 5 km hardlopen.

Het is ook mogelijk om de 1/8 triathlon in een team van 3 personen af te leggen: de Tri-Together. Hierbij rondt ieder teamlid een onderdeel af (zwemmen, wielrennen of hardlopen). Dit wordt opeenvolgend gedaan, oftewel in een estafettevorm. De Tri-Together is een leuke uitdaging voor familie, vriendengroep en sportieve collega's.

Onderdeel

Afstand

Starttijd

Startlocatie

Global Paint Triathlon Challenge individueel

500m-20km-5km

11:15

Beneden-Leeuwen

Global Paint Tri-Together estafette

500m-20km-5km

11:30

Beneden-Leeuwen

Alle onderdelen starten en eindigen in Beneden Leeuwen in de omgeving van De Wiel.

Inschrijven voor dit onderdeel

  • Online inschrijven van 14 april t/m 29 augustus 2019
  • Inschrijving wordt verzorgd via Inschrijven.nl
  • Inschrijfgeld voor een individuele deelnemer bedraagt € 25,00
  • Inschrijfgeld voor een estafetteteam bedraagt € 37,50
  • Bij bereiken van de limiet van 75 individuelen stopt de inschrijving
  • Bij bereiken van de limiet van 75 teams stopt de inschrijving
  • Annulering t/m 16 augustus mogelijk (€ 2,00 administratiekosten)
  • Er is geen daginschrijving
Training & Zo
C.V. De Braoiers