Dikke cheque voor Kinderboerderij Wamel

Door Rotaryclub Maas & Waal is onlangs deelgenomen aan de jaarlijkse Botary in de Gouden Ham. Regionale Service clubs roeiden met roeisloepen op dit mooie recreatieve gebied aan de Maaskant en gingen met elkaar de strijd aan om het prijzengeld binnen te slepen voor een door hun gekozen goed doel. De organiserende Roataryclub Maas en Waal koos als goede doel voor Kinderboerderij De Grote Gemeente in Wamel.

Op vrijdag 12 oktober zal om 17.00 uur op de kinderboerderij in Wamel door de Rotaryclub Maas Waal de cheque van maar liefst 3800 euro worden overhandigd aan de Stichting Kinderboerderij Wamel. Piet van Abeelen is al vele jaren fanatiek vrijwilliger op de Kinderboerderij en deed aan Blik op Beneden-Leeuwen het verzoek om hier enige aandacht aan te besteden. De Kinderboerderij valt dan wel buiten het gebied waar Blik op Beneden-Leeuwen zich op richt, maar er is veel respect voor de wijze waarop Piet zich als Leeuwense vrijwilliger zich inzet voor dit mooie doel. De Kinderboerderij is een bezoekje meer dan waard en de binnenkort te ontvangen cheque zal zeker een waardevolle en welkome bijdrage zijn.

Kinderboerderij Wamel biedt dagbesteding aan cliënten van twintig tot vijftig jaar met een licht tot matig verstandelijke beperking. Door de ligging aan de rand van het dorpscentrum en de vele activiteiten die de kinderboerderij organiseert, is het een bekende en geliefde plek voor de inwoners van Wamel en omstreken. De aanloop is groot, net zoals de betrokkenheid van de gemeenschap bij de cliënten van Driestroom.

De kinderboerderij ligt aan de rand van het centrum van Wamel. Het terrein omvat ongeveer één hectare. Door de ligging nabij de Van Heemstraweg, een lange doorgaande weg, is de bereikbaarheid prima. Op twee minuutjes lopen van de kinderboerderij bevindt zich een bushalte.

Op het terrein van de kinderboerderij heeft Driestroom een eigen gebouw. Hierin bevinden zich een houtwerkplaats, verflokaal, kantine, ontmoetingsruimte en een kantoor van de begeleiding. Rond het gebouw liggen de dierenverblijven: een volière, een weide voor de ezeltjes en de geiten, kippenhokken en de knaagdierhokken.

Begeleiders bieden de cliënten een veilige werkomgeving en structuur binnen de dynamiek van de kinderboerderij. Zij, maar zeker ook de bezoekers van de kinderboerderij, stimuleren en bevestigen cliënten in hun gevoel zinvol bezig te zijn. 
De activiteiten op de kinderboerderij staan in het teken van, hoe kan het ook anders, de dieren. De cliënten zijn verantwoordelijk voor het verzorgen, voeden en (uiteraard!) knuffelen van de dieren, maar ook voor het schoonmaken van de hokken en het netjes houden van het terrein. Daarnaast draaien ze kantinediensten en helpen ze in het winkeltje van de kinderboerderij met de snoepverkoop. In de houtwerkplaats maken ze bloembakken, vogelhuisjes en kweekbakken voor groenten. Ook werken cliënten van Driestroom samen met de vrijwilligers van de nabijgelegen voetbalclub Unitas. Samen onderhouden ze het terrein van de voetbalvereniging, verwijderen het onkruid en maken reclameborden schoon.

 

Kinderdagverblijf Stip & Stap
Schoenmakerij Bergmans