Doe mee met de Grote DigiTaalStrijd

Strijd mee tegen laaggeletterdheid en doe mee met de Grote DigiTaalStrijd 2018 op maandagavond 26 november! Teams van drie personen gaan met elkaar de strijd aan: welk team beschikt over de beste taal-, digitale en rekenvaardigheden? Een ludieke battle, waar de deelnemers van de editie 2017 met plezier op terugkijken en nog lang over napraatten. En dat is mooi, want iedereen moet volwaardig mee kunnen doen in de samenleving.

Schrijf nu in
De Grote DigiTaalStrijd is op maandagavond 26 november, op zes locaties. Onze raadszaal in het gemeentehuis van Beneden-Leeuwen is één van die locaties. Iedereen van twaalf jaar of ouder, die woonachtig of werkzaam is in één van de gemeenten Culemborg, Geldermalsen, Druten, Lingewaal, Maasdriel, Neder-Betuwe, Neerijnen, Tiel, West Maas en Waal en Zaltbommel kan zich inschrijven. Inschrijven kan op de website van bibliotheek Rivierenland: www.GroteDigiTaalStrijd.nl. De inschrijfkosten zijn € 30,- Burgemeester Vincent van Neerbos is de presentator deze avond. De jury bestaat uit wethouder Bert van Swam, wethouder Sjef van Elk (Druten) en Edgar Danz (Dreumels Poëtisch Genootschap).

Een groot maatschappelijk probleem
Laaggeletterdheid is een groot probleem in Rivierenland. Meer dan 32.000 inwoners van Rivierenland hebben zoveel moeite met lezen en schrijven dat ze niet goed kunnen functioneren in onze (digitale) samenleving. Er wordt in de regio hard gewerkt aan de preventie en aan het bestrijden ervan. Om het bewustzijn van de problematiek verder te vergroten organiseren Bibliotheek Rivierenland en BIZ in 2018 opnieuw de Grote DigiTaalStrijd.

van Tiem optiek
Cafe de Bever