Doe ook mee met Lauwe On Light

Door Rinie van Haren

BENEDEN-LEEUWEN – Het West Maas en Waalse dorp heeft door de jaren heen al vele spraakmakende evenementen georganiseerd. Niet zelden worden bij gelegenheden herinneringen opgehaald. ‘Wat zou het mooi zijn als Lauwe On Light weer zou terugkeren’, zo kwam Esther Thomassen ter ore. De bakkersvrouw verdiepte zich in dit Lauwse lichtfeest en bedacht dat het mooi zou zijn als er weer een editie zou kunnen komen. Ze vormde samen met zeven andere ondernemers van Verrassend Leeuwen een werkgroep en stelden een programma samen. Na vier jaar wordt Lauwe On Light weer nieuw leven ingeblazen. Tenslotte liggen er op de meeste zolders nog heel veel lampjes en mooie ornamenten.

Oproep voor straten en buurten
En nu is het zaak om alle inwoners weer warm te krijgen voor het grootste lichtjesfestijn van Maas en Waal. Wie herinnert zich niet de prachtig verlichte molen, het van bierkratten gebouwde treinstation, de verlichte treintjes die door de Korte Brouwerstraat reden, door de straten van Juliamajo, het Hofje bij het Patronaatspad, de fraaie Perzikstraat en nog vele andere mooi verlichte straten en huizen. De werkgroep doet een oproep aan buurten om zoveel mogelijk vooraf aan te melden als je mee gaat doen. Dat kan al op eenvoudige wijze en hoeft zeker niet met een hele vereniging. Ook groepjes buurtgenoten kunnen deelnemen. Er zijn mooie prijzen te winnen. De eerste prijs is een waardebon van 250 euro te besteden bij Maarten Kocken, Keurslager. De tweede prijs is een waardebon van 125 euro te besteden bij Jumbo Supermarkt. De derde prijs bedraagt 75 euro en is te besteden bij Echte Bakker Thomassen.

Lauwe On Light

Topweekend
De organisatie hoopt dat er weer veel mooie verlichting zal worden opgehangen zodat er weer treintjes gaan rijden. Lauwe On Light start al op 6 december. Er gaat een jury langs de mooist verlichte delen van Lauwe en er zijn mooie prijzen te winnen die zullen worden uitgereikt in het weekend van 21 december. Dan zal er op zaterdagavond Candlelight-shopping worden georganiseerd waarbij naast sfeervol geopende winkels er koren zullen optreden, vele activiteiten zullen zijn en de prijsuitreiking dus plaatsvindt.

Advies op maat
Bij GroenRijk kun je terecht voor vele soorten verlichting en kun je met jouw plan terecht. De medewerkers zullen je te woord staan en van gepast advies voorzien. Scherpe tarieven en goede voorlichting zijn belangrijk om het evenement mede te doen slagen. Tijdens de informatiebijeenkomst op maandag 28 oktober in mfa De Rosmolen werd al meteen duidelijk dat er weer enkele fanatieke buurten zijn die hebben toegezegd volop aan de slag te gaan. Dus wat LED je? Doe ook mee en laat Lauwe ‘shinen’ in december.

Voor meer informatie kijk je op de Facebook-pagina: Lauwe On Light 2019

Lauwe On Light

Kinderdagverblijf Stip & Stap
van Tiem optiek