14-09-2018 1 min. Patrick van Haren

Dorpskwaliteitsplan

Dorpskwaliteitsplan

Nadat de gemeenteraad op 13 juli 2017 heeft ingestemd met de koers van het concept Dorpskwaliteitsplan is de verdere uitwerking van de dorpspaspoorten van de acht kerkdorpen opgepakt. Voor Beneden-Leeuwen, die als pilot als eerste is uitgewerkt, is de inspraak opgestart en is een inloop/informatieavond georganiseerd.

Op 25 januari 2018 heeft de gemeenteraad ingestemd met de wijze waarop deze inspraak heeft plaatsgevonden en ingestemd met de uitwerking van de overige zeven kerkdorpen.

Voor de uitwerking van deze dorpspaspoorten zijn werksessies georganiseerd met de zeven dorpsplatforms. Ook intern hebben werksessie plaatsgevonden. Deze werksessies hebben inhoud gegeven aan de eerste concept dorpspaspoorten voor de zeven betreffende dorpen. Deze concepten zijn vervolgens opnieuw intern uitgezet en in een tweede werksessie met de dorpsplatforms besproken en gecheckt. Er zijn nog wat kleine aanpassingen/aanvullingen doorgevoerd.

Op dit moment is het concept Dorpskwaliteitsplan, bestaande uit een deel A (gereedschapskist) en een deel B (acht dorpspaspoorten) klaar om in zijn geheel voor inspraak ter inzage te worden gelegd en een ieder in de gelegenheid te stellen op de inhoud te reageren. Voor alle dorpen zal tijdens deze ter inzage legging een bewonersavond worden georganiseerd. Tijdens deze bewonersavond wordt algemene informatie gegeven en wordt iedereen in de gelegenheid gesteld vragen te stellen of een reactie in te dienen. Omdat voor Beneden-Leeuwen eerder in het proces een informatieavond is georganiseerd zal dit nu alleen op basis van behoefte plaatsvinden.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.