Droomdekens maken tijdens NLDoet

Droomdekentjes worden al sinds 2001 verzameld en uitgegeven door Stichting de Regenboogboom. Ieder Droomdekentje wordt met liefde gemaakt door een van de honderden vrijwilligers in Nederland. Alle droomdekentjes zijn uniek, gemaakt voor een uniek kind die een veilige schuilplek nodig heeft.

Wil jij ook een droomdeken maken voor een kind die daar kracht uit haalt? Kom dan naar de maakdag van NL Doet. Op zaterdag 14 maart 2020 is het team Maas & Waal bijeen voor het maken van droomdekens. De deelnemende vrijwilligers openen de deuren voor nieuwe vrijwilligers. De klus bestaat uit het maken van Droomdekentjes. Aan het eind van de dag zijn er mogelijk al dekentjes af, of in ieder geval bijna af. Voor de benodigde materialen om dekentjes te maken wordt gezorgd. Het is wel fijn als je je eigen naaimachine kan meenemen.

Waar: Bij van alles een bietje, Kerkstraat 9b in Alphen
Hoe laat: 9.30 tot 16.00 uur 

Voor meer info A. Siegers-Merx a.merx@xs4all.nl of 06-22152239
Ook is er meer info te vinden op de officiële site van NLDoet.  

Stichting de Regenboogboom is al bijna 30 jaar in Nederland bezig de droom te verwezenlijken van een meisje van 5 jaar: Alle kinderen van Nederland de kans te bieden onder hun eigen Regenboogboom te kunnen zitten. Dat is een plek in je gedachten en in je liefste dromen waar alles veilig is en fijn. Een plek waar je jezelf kunt terugvinden en ontdekken wat je allemaal in huis hebt.
Per jaar ontdekken 4.500 kinderen die veilige plekjes en krijgen inmiddels ruim 3.000 kinderen een Droomdekentje. Het gaat dan om kinderen in ziekenhuizen, blijf van mijn lijf organisaties, instellingen en ook kinderen thuis.
Ten minste 40.000 kinderen per jaar zouden een persoonlijk Droomdekentje goed kunnen gebruiken. We zijn al goed op weg. Via deze link vind je een filmpje van twee kinderen die een dekentje ontvingen en zie je wat het doet.

https://www.nldoet.nl/klus/wie-maakt-er-een-droomdekentje-voor-een-kind-alphen-aan-de-maas

Swambacchus
Acam