14-06-2019 2 min. Patrick van Haren

Een voetmassage geeft wandel voetzorg

Een voetmassage geeft wandel voetzorg

Ben jij een fervent wandelaar? En al druk bezig met het oefenen voor de Nijmeegse wandel 4 daagse? Vergeet dan zeker niet je voeten goed te verzorgen en te verwennen! Een ontspannende voet geeft energie en een lekker gevoel in je lichaam. Maar waarom zou je een voetverzorging en/of voetmassage laten doen?

Verrassing
En kun jij aantonen dat je meeloopt met de Nijmeegse wandel 4 daagse? Dan heb ik een leuke verrassing voor je als je een afspraak maakt!

Zo’n 75% van de hedendaagse kwalen kan worden toegeschreven aan stress en spanning. Daardoor kunnen er op verschillende manieren ernstige en minder ernstige aandoeningen aan de verschillende organen ontstaan. De één krijgt last van hart- en vaatziekten door bijvoorbeeld een hoge bloeddruk, de ander hoofdpijn, hartkloppingen, maag- en darmproblemen en ga zo maar door.

Om er voor te zorgen dat het lichaam in balans blijft is het van belang dat de doorbloeding van de organen en klieren optimaal zijn. En laat een ontspannende voetmassage nou juist HET middel hiervoor zijn. Door deze massage kunnen overactieve klieren en organen teruggebracht worden naar een normaal niveau van actie en omgekeerd. Tegenwoordig worden deze effecten steeds meer wetenschappelijk onderbouwd. En er bestaan geschriften dat voet zone behandelingen in de Egyptische tijd van de Farao’s plaats vond.

Een voetmassage is een zeer gangbare en laagdrempelige massage. Het geeft ontspanning, niet alleen in je voeten die jou de hele dag dragen, maar in het hele lichaam. Het zorgt voor een goede doorbloeding en het stimuleert de energiestromen in het lichaam. Een voetmassage geeft je vooral ook rust en laat je even stilstaan bij jezelf. Het kan dus verzachting en weldaad geven bij verschijnselen of klachten zoals bijvoorbeeld: spanning, hoofdpijn, slapeloosheid, pijnlijke vermoeide voeten, vochtophoping in de voeten of benen, verkrampte en gespannen voeten, koude voeten en benen of gewoon heerlijk voor de ontspanning.

Praktijk Coach Marianne

Dus wat doet een voetmassage:

  • Het zenuwstelsel wordt gestimuleerd
  • De opname van energie en afvoer van de afgewerkte energie via de voeten verbetert
  • De bloedcirculatie in voeten, maar ook in de rest van het lichaam verbetert
  • De afvoer van afvalstoffen is beter
  • Het lymfesysteem wordt gestimuleerd waardoor afvoer van overtollig weefselvocht verbetert

Voetmassage activeert heel veel processen in het lichaam. Het activeert organen, spieren en weefsels en ook worden afvalstoffen makkelijker afgevoerd. De massage geeft een diepe ontspanning op fysiek en geestelijk niveau. Het masseren van de voeten kan zelfs tot een afname van stress leiden.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.